Last news in Fakti

23 Ноември, 2019 14:27 1 387 0

Черно море победи Славия със страхотен гол на Иса

  • черно море-
  • победи-
  • славия-
  • 1:0

"Моряците" успяха да излъжат белите в София в продълженията

Черно море победи Славия със страхотен гол на Иса - 1
Снимка: fakti.bg

Черно море успя да измъкне трите точки при гостуването си на Славия в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. На стадион "Славия" в "Овча купел" "моряците" създадоха повече ситуации от своя съперник и логично стигнаха до успеха с 1:0. Попадението падна в 92-рата минута на срещата и бе дело на Исмаил Иса. Нападателят отбеляза с ефектно изпълнение на задна ножица.

Черно море създаде първата опасност в мача. Още във 2-ата минута Даниел Димов стреля със задна ножица, но топката премина над вратата. В 17-ата Галин Иванов опита изстрел, но не намери целта. В 24-ата Исмаил Иса отправи изстрел по диагонала, но отново кълбото мина встрани от вратата.

В 32-рата минута Мартин Минев не успя да се възползва от страхотна ситуация. Младият нападател на варненци получи пас отдясно, като топката се оказа спорна между него и стражa Георги Георгиев. Вратарят на "белите" се подхлъзна, Минчев нахлу в наказателното поле и докато се двоумеше дали да подаде към Исмаил Иса или да стреля, се засуети и в крайна сметка не успя да направи нито едно от двете, пращайки топката в краката на притичалия бранител на Славия.

В 36-ата минута се появи нова добра ситуация пред "моряците", но те отново не успяха да се възползват. Илиан Илиев-младши излезе сам срещу Георгиев, но вратарят на домакините реагира много добре и с крак успя да избие топката. Само две минути по-късно Илиан Илиев стреля към вратата на Славия, но неточно. Исмаил Иса бе много близо да засече топката на далечната греда, но в крайна сметка се размина с нея. През първата част Славия не създадоха нито една опасна ситуация пред Миодраг Митрович, като за първите 45 домакините имаха няколко опасни далечни изстрела, които не затрудниха вратаря на Черно море.

В 59-ата минута Родриго получи топката отляво и с поемането си излезе очи в очи със стража на гостите. Техничният бранител поробва нещо средно между удар и пас към далечната греда, където влизаше на скорост Исмаил Иса, но в крайна сметка не се получи нищо и кълбото излезе в аут. В 67-ата минута Славия пропусна най-чистото си положение до този момент в мача. Топката стигна до национала в състава на домакините след рикошет, а последвалият изстрел бе точно в ръцете на Митрович. В 68-ата минута "белите" останаха с човек по-малко, след като Дюлгеров в рамките на 7 минути получи два жълти картона и бе изгонен. Малко след това Черно море успя да вкара топката във вратата на Славия, чрез влезлия на смяна Дани Кики, но попадението не бе зачетено заради засада.

Страхотен пробив на Мартин Минчев по лявото крило в 79-ата минута. Футболистът на "моряците" стигна почти до аутлинията, но не успя да отправи удар или пък да комбинира със свой съотборник и бранителите на домакините отнеха. В 92-рата минута Исмаил Иса донесе успеха на варненци с уникален гол със задна ножица.

Съставът на Черно море: Миодраг Митрович, Стефан Станчев, Даниел Димов, Цветомир Панов, Виктор Попов, Васил Панайотов, Патрик Андраде, Илиан Илиев, Мартин Минчев, Родриго Енрике, Исмаил Иса.

Съставът на Славия: Георги Георгиев, Петър Патев, Емил Виячки, Милен Гамаков, Христо Попадийн, Емил Стоев, Венцислав Бенгюзов, Николай Дюлгеров, Радослав Кирилов, Галин Иванов, Цветелин Чунчуков


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА