Last news in Fakti

3 Юли, 2012 14:04 1 009 1

Цветанов: Вие сте идоли за младите в спорта

  • ивет лалова-
  • силвия дънекова-
  • награждаване-
  • цветанов

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов награди Ивет Лалова, европейска шампионка в спринта на 100 м, и Силвия Дънекова, спечелила квота за участие в Олимпиадата в Лондон в бягането на 3000 м с препятствия.

Знаете, че в МВР от години има елитни спортисти и това е важен знак на държавата в подкрепа на високия спорт. Двете дами, и Ивет и Силвия са идоли за младите състезатели. Тяхната роля е още по-важна за привличането на повече деца към спорта. Благодаря на Ивет Лалова, че прослави страната ни. Европейска шампионка в царицата на спортовете – леката атлетика, наистина е огромен успех за страната ни. С красота, елегантност и висок дух да преодолее тежка контузия, тя наистина е пример за подражание. Надявам се, след Олимпиадата тя да стане лице на кампанията срещу трафика на хора и да бъде пример за всички момичета, които ще видят в нея доказателство, че със спорт може много да се постигне в живота и за престижа на родината. Силвия покри норматив за участие в Олимпиадата в Лондон. Тя е редови служител в ГД "Гранична полиция", ходи на работа, тренира в свободното си време. Постижението й наистина е впечатляващо и сбъдната мечта на всеки спортист. От сърце пожелавам и на двете ви да постигнете лични успехи в Лондон - заяви министър Цветанов на церемонията по награждаването на състезателките. Той благодари на треньорите и на цялата спортна общественост за духа, който възпитават сред младите и за усилията да подготвят елитни спортисти.
Ивет Лалова бе наградена и от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. „Благодаря на МВР за подкрепата, защото с тези усилия запазваме елитните спортисти да се състезават за България. Ивет Лалова е световен състезател, чрез нейните постижения името на България се произнася с респект, горди сме от успеха й”.
Без помощта на МВР, Министерството на спорта и Федерацията по лека атлетика нямаше да говорим за този успех. Зад моето постижение се крие трудът на много хора и днес аз им благодаря – каза Ивет Лалова.

"За постигнати високи резултати, проявен спортен дух за победа и по повод спечелването на първо място в спринта на 100 метра бягане – жени  на Европейското първенство в Хелзинки, Финландия, с което допринесе за издигане славата и международния престиж на България, награждавам Ивет Лалова, служител на МВР в Центъра за бойна подготовка и спорт, с почетен медал на МВР” – гласят мотивите към заповедта за отличаване на елитната национална спринтьорка. С „обявяване на благодарност” бе наградена и ст. полицай Силвия Дънекова, служител в „Летищна сигурност” на ГПУ – Летище Варна към РДГП – Аерогари при ГД „Гранична полиция”, спечелила квота за участие в Олимпийските игри -2012 в Лондон в дисциплината „Бягане на 300 м с препятствия.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Махай се бе

    0 0 Отговор
    Махай се далече от тези истински българки, как не те е срам да стоиш до Ивет Лалова, която прави всичко с много труд и безкористно, а ти лъжеш крадеш и мамиш.