Last news in Fakti

17 Декември, 2019 06:37 7 494 17

В Русия правят неутрален флаг и емблеми за олимпийските екипи

  • русия-
  • олимпийски игри-
  • наказание-
  • допинг скандал-
  • емблема-
  • флаг
В Русия правят неутрален флаг и емблеми за олимпийските екипи - 1

Заради 4-годишното наказание, наложено на Русия от световната антидопингова агенция (WADA), руските спортисти ще могат да участват на големи състезания - олимпийски игри и световни първенства, само при специални условия и критерии, но задължително под неутрален флаг и без национални символи по екипите, пише "Сега". Затова Хералдическият съвет към президента Владимир Путин изрази готовност да участва в създаването на такъв флаг. Това обяви председателят на съвета Георги Вилинбахов пред НТВ. Според него лишаването на спортистите от възможността да видят националното знаме и да чуят химна на страната е "удар по престижа и самолюбието - шамар в лицето".

"Но винаги може да се намерят решения. Ние сме готови да окажем професионално съдействие в тази област. Защо да не може да имаме олимпийски флаг, който да бъде показван както редом до държавния, така и самостоятелно. Този флаг все пак ще обозначава нашата държава и няма да се налага да използваме международния с петте преплетени олимпийски кръга (б.р. - на МОК) - каза Вилинбахов. - На него може да бъде изобразено това, което е имало на спортните екипи на първите ни олимпийци още от времето на Руската империя - черния двуглав орел на бял фон."

Русия има възможност в 21-дневен срок да обжалва пред Спортния арбитражен съд (CAS) решението на WADA от 9 декември, т.е. до 30 декември. Ако това стане, тогава наказанието няма да влезе в сила до произнасянето на съда, което може да отнеме и половин година. На зимните игри в Пьонгчанг`18 руският отбор пак бе наказан заради допинг и участва под олимпийския флаг, като екипите на спортистите бяха бели, а в кръглата емблема нямаше никакви символи, само надпис "олимпийски спортисти от Русия".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орхан

    16 25 Отговор
    Ъььь, двуглавия орел е наследство от Римската империя, през Византийската и сегашното продължение- Руска Федерация, след унищожението на аристокрацията от Ленин вече е подигравка, но малко знаят, че РУСИЯ, никога не е била управлявана от руснак )))) В най-великите си времена в царския двор, придворните са говорили на френски, въпреки немската си кръв))) па сега се хващат за римски символ?! Хиилер също поздравяваше по римски и ползваше свастика- символ на Слънцето. Всички знаем как приключи неговата борба ))) Тъй де, успех на спортистите. Аз живея в Австралия и не ми пука, просто да вкарам интрига рррр

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Сеянин

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Орхан":

    В Австралия разрешено ли е да се пуши трева?

    Коментиран от #4

  • 3 Хрониките на Borislav Popov

    11 23 Отговор
    Родната рублерастня са от неутрален пол... Гос'ударите им ще са с неутрален флаг... Пълна идилия.
  • 4 Реалист

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "Сеянин":

    А в България разрешено ли е пенсионери да ровят по кофите и да мизерстват? За един приятел живеещ в тоалетната на Европа питам
  • 5 орхан шейтан

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Орхан":

    Османската империя е имала 37 султана, майките на тридесет от тях не са туркини, включвам за туркини и татарките от Кримското ханство!! Колко турска кръв има примерно Явуз Султан Селим?
  • 6 Сталин

    4 2 Отговор
    Липса на себеуважение
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 NSDAP

    14 22 Отговор
    Руснаците са слаби хора.За цялата си история нямат нищо постигнато.Не са най-малките угро-финни от всички,които съществуват.Добре че едно време бяха келто-българите че да им дадат християнството и езика си,че иначе руснаците щяха да живеят в юрти и да говорят татаро-викингски до сега.
  • 9 Ивайло

    21 3 Отговор
    Ха, ми че защо просто не си използват знамето на бившия СССР??? И без това вече не съществува!!! ;)))
  • 10 Пияна рашка

    8 12 Отговор
    Пак ще лъжем по руски.
  • 11 Шоп

    10 9 Отговор
    Ако не дай Боже, вземат медал, химна на Татарстан ли ще пуснат?
  • 12 Я русский полюционер

    6 15 Отговор
    Най-после стана ясно, че населяващата русия биомаса е от неутралния пол, тоест джендъри. Така е било, така и продължава да е. И пак ще сложат на видно място тая мутирала двуглава кокошка за национален символ. Ми то освен мутанти в оная кочина друго няма.
  • 13 Кико

    3 5 Отговор
    Вълк козината мени, но нрава НЕ!
  • 14 гост

    2 11 Отговор
    Набиха им го здраво на руснаците.Голяма излагация,уж велика сила,а няма флаг!!! Това е за втори път,на Зимната Олимпиада бяха същите-наказани и без флаг.Защо въобще ги допускат да се състезават? На целия свят им стана ясно,че руснак означава назобан до козирката добитък.
  • 15 Бре бре бряяя

    12 3 Отговор
    Трол до трола, мила моя майно льо, на опашка наредени за жалко Сороско подаяние - 12, 13, 14! Пази Боже сляпо да прогледне... Русия бърка в задника на всички англосаксонци (пардон - сега били евро-атлантици...) и няма как да не я ненавиждат! То не бяха санкции, то не беше дискриминация, анатеми, заклинания и тем подобни блювни... Нищо, има Господ, който всичко вижда - който гроб копае, сам пада в него. И с двуглав орел руските спортисти ще мачкат наред американските цигани (пардон - негри), за всеобщ ужас на зложелателите на Русия, включително и на малкото такива утрепки в БГ!
  • 16 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Това е знамето на Руската Империя !!!
  • 17 Да да

    1 1 Отговор
    ЛилиПутин би направил всичко за власт, пари и лична слава! Всичко!