Last news in Fakti

24 Декември, 2019 23:20 1 389 0

Пранди си наложи състава за олимпийската квалификация

  • волейбол-
  • силвано пранди-
  • олимпийска квалификация

С подобно "съперничество" с федерацията едва ли нещата ще завършат успешно

Пранди си наложи състава за олимпийската квалификация - 1
Снимка: БГНЕС

След като Силвано Пранди бе притиснат от Българската федерация по волейбол да повика всички налични играчи в разширения състав на националния ни отбор за олимпийската квалификация, италианецът все пак отстоя на своето по една или друга причина и реши в Берлин да бъде с тези 15, които налага и иска, пише dsport. Близнаците Георги и Валентин Братоеви, както Николай Николов и Владислав Иванов отново са извън сметките на Професора. Боян Йорданов и Николай Учиков няма да бъдат сред диагоналите, като припомняме, че все пак до преди дни Учиков се възстановяваше от контузия в рамото. Тодор Алексиев също няма да бъде в Берлин, като не е изявил желание за това.

В битката за последната квота за Токио, Пранди ще разчита основно на разпределител Георги Саганов, диагонал Цветан Соколов, при посрещачите Тодор Скримов, братята Николай и Розалин Пенчеви, както и Мартин Атанасов. При центровете е капитанът Виктор Йосифов заедно със Светослав Гоцев, а либеро Теодор Салпаров. Подготовка ще водят още Добромир Димитров, Велизар Чернокожев, Георги Петров, Теодор Тодоров, Алекс Грозданов и Петър Каракашев.

Първата тренировка на волейболните ни национали е на 26 декември следобед в София. Част от състезателите, като играещите в Италия Виктор Йосифов и Алекс Грозданов ще се присъединят ден по-късно. На 28 декември ще се включи и Цветан Соколов, който участва във финалния турнир за Купата на Русия. Също на 28 декември между 16:00 и 16:30 ч в зала „Христо Ботев” състезателите и треньорският щаб ще бъдат на разположение на медиите.

На 31 декември от 15:00 часа и на 1 януари от 16:00 часа ще се изиграят двете контролни срещи с Египет. Допълнително ще бъде обявено дали приятелските мачове в зала „Христо Ботев” ще бъдат открити за фенове.

Отборът на България заминава за Берлин на 3 януари в 11,50 ч.

Състав на мъжкия национален отбор на България за тренировъчния лагер преди олимпийската квалификация в Берлин (Германия).

Разпределители: Георги Сеганов и Добромир Димитров;

Диагонали: Цветан Соколов и Велизар Чернокожев;

Посрещачи: Тодор Скримов, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов и Георги Петров;

Центрове: Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев и Алекс Грозданов;

Либеро: Теодор Салпаров и Петър Каракашев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА