Last news in Fakti

13 Януари, 2020 11:20 1 647 0

Две легенди на Барса отказаха треньорския пост

  • роналд куман-
  • барселона-
  • футбол-
  • шави-
  • ернесто валверде

Така пред каталунците са останали две възможности

Две легенди на Барса отказаха треньорския пост - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Барселона е имало доста натоварена работа в последните дни, твърдят испанските медии. Отпадането от Атлетико (Мадрид) на полуфинала за Суперкупа на Испания е убедило управата, че трябва да се потърси незабавно заместник на треньора Ернесто Валверде.

Въпреки усърдната работа, босовете на Барса са получи два отказа в рамките на два дни. Двама директори - изпълнителният Оскар Грау и спортният Ерик Абидал, са имали среща с клубната легенда Шави в Доха и са му предложили да поеме каталунците с моментален ефект. Бившият халф, който в момента е треньор на Ал Сад, е отказал възможността да застане начело на отбора в средата на сезона.

След това Барселона се е обърнала към друг бивш свой футболист – Роналд Куман. 56-годишният бивш защитник също е отхвърлил предложението, тъй като не иска да пропуска възможността да води Холандия на Евро 2020 през лятото.

Така пред каталунците са останали две възможности. Едната е на мястото на Валверде до края на сезона да бъде назначен Шави Гарсия Пимиента, който в момента е начело на втория отбор на Барселона. Другата е свързана с бившия мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино, който е близък приятел с техническия секретар на Барса Рамон Планес.

Проблемът с Почетино е свързан с негово изказване, че като бивш треньор на Еспаньол и Тотнъм никога няма да приеме работа за Барселона и Арсенал, а вместо това предпочита да се занимава с ранчото си в Аржентина.

В краткосрочен план вариант най-добрата възможност изглежда Кике Сетиен, който в момента също е безработен. Той често е свързван с каталунците, тъй като налага офанзивен стил с продължително притежание на топката.

Масимилиано Алегри също е свободен, но той със сигурност не би приел да бъде временно решение за някой отбор.

Бившите играчи на Барселона Габриел Милито (начело на аржентинския Естудиантес) и Тиери Анри (треньор на Монреал Импакт) също се считат за варианти. Като такива се посочват Ерик тен Хаг (Аякс), Марсело Гаярдо (Ривър Плейт) и Роберто Мартинес (Белгия).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА