Last news in Fakti

14 Януари, 2020 10:36 1 211 0

Голяма опасност надвисна над Australian Open

  • australian open-
  • тенис-
  • фенове-
  • играчи-
  • опасност-
  • пожари-
  • замърсяване-
  • въздух

Пожарите, които бушуват в Австралия, могат да имат страшни последствия върху здравето на играчите и феновете

Голяма опасност надвисна над Australian Open - 1
Снимка: БГНЕС

Страшни последствия върху здравето на играчи и фенове на Australian Open може да имат бушуващите от известно време пожари на континента. Организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем взеха решение битките в квалификациите да започнат, макар стихията, която отне живота на 26 души, все още да не е овладяна.

Замърсяването на въздуха е най-големият риск на Australian Open. Това може да създаде здравословни проблеми на играчи, фенове и официални лица, макар Мелбърн да не е толкова засегнат, колкото Сидни и Канбера. Гъстата мъгла обаче предизвика реална опасност турнирът да бъде отложен.

Пожарите все още горят и това може да продължи през целия турнир. Всичко зависи от силата и посоката на ветровете. Все пак към момента нещата не са достигнали точката, в която турнирът да трябва да бъде отменен.

Играчи, които се възстановяват от инфекции на дихателните пътища, ще са особено изложени на риск. Замърсяването може да раздразни дихателните пътища, като опасностите не се изчерпват с това. Има рискове от сърдечно-съдови проблеми и психични разстройства.

Тенисистите трябва да останат добре хидратирани през цялото време. Да избягват употребата на алкохол и да ограничават времето си навън. Достатъчната почивка също е важна. Експерти ежедневно ще следят качеството на въздуха и ако то е такова, че мачовете да бъдат спирани, това ще стане.

Малко вероятно е Australian Open да бъде отменен, тъй като това е най-голямото спортно събитие в Австралия. Ако това все пак стане, ще има солидно обезщетение от страна на застрахователите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА