Last news in Fakti

24 Януари, 2020 16:27 1 183 0

Израел и Египет се скараха заради... 74-годишен футболист

  • футболист-
  • възраст-
  • рекорд-
  • гинес-
  • отношения-
  • караница

Египтянин иска да счупи рекорд на Гинес на израелец

Израел и Египет се скараха заради... 74-годишен футболист - 1
Снимка: Египетска футболна централа

74-годишният египтянин Ез Ел-дин Бахадер може да стане най-старият футболист в света, след като подписа договор с третодивизионния Шести октомври.

Настоящият рекорд за най-възрастен играч, записал минути на терена, се държи от 73-годишния Исаак Хаюк за четвъртодивизионния израелски Ирони Ор Йехуда, когато той се появи в игра като вратар през април 2019 година.

Все още няма яснота около параметрите на сделката, както и около професионалните качества на Бахадер, който няма никаква професионална визитка. Медиите в Израел обаче подозират, че всичко е с цел реклама и влизане в Книгата с рекордите на Гинес.

Припомняме, че през годините Израел и Египет никога не са били пример за добри съседи, а подобни футболни рекорди могат да предизвикат ненужно напрежение между двете страни. То едва ли ще доведе до поредна война помежду им, но ще нагнети и без това обтегнатите им отношения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА