Last news in Fakti

25 Януари, 2020 13:05 4 354 3

Шеф във Формула 1 обяви голяма новина

  • формула 1-
  • ново споразумение-
  • конкорд-
  • нови правила

Собствениците на спорта са във финален етап от преговорите с отборите за новия контракт, който регламентира търговските права в Гран при

Шеф във Формула 1 обяви голяма новина - 1
Чейс Кери, снимка: ATP

Формула 1 е близо до това да подпише новото споразумение Конкорд. Това заяви изпълнителният директор на Либърти Медия Чейс Кери.

Според него собствениците на спорта са във финален етап от преговорите с отборите за новия контракт, който регламентира търговските права в Гран при, съобщава Clubs1.bg.

Вече бе постигнато съгласие относно новите спортни и технически правила за 2021 г., които бяха обявени официално още миналата година. Те включват таван на бюджетите, изцяло нова и опростена аеродинамика и повече стандартни части.

„Ние сме на финалния етап от изготвянето на новия Конкорд“, каза Кери в интервю за Bloomberg. „Имаме всички необходими елементи за бъдещето. Имаме правилата, тавана на бюджетите, всичко е готово.“

Според Кери целта на всички промени е спортът да стане по-интересен и по-малките отбори да имат шанс да спечелят. Той също така отчете факта, че през 2019 г. е имало 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, които са можели да побеждават и го правеха.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 0 Отговор
    Убиват Ф1! Винаги, винаги в историята на Ф1 е имало силни и слаби. Като в даден момент нещата се обръщат. Макларън, Уйлямс, Ферари, Лотус, Рено, Мерцедес и РедБул са примери за това. Всеки от тези отбори е имал възход и падение! Това е факт. Ф1 в момента е едно пазене на гуми и гориво, а когато има истинска битка.... ама той направи това, а той онова! Да трябва да има правила и безопасност но трябва да оставят спорта и пилотите да се борят! Та това е Ф1 царицата на моторните спортове! Не е нужно да я убиват...
  • 2 Plovdiv

    9 1 Отговор
    Добре. А сега може ли "Голямата новина"??
  • 3 Бай Стою касапина

    2 0 Отговор
    Кога ще върнете старите двигатели във F1? Истинският звук на формулата го няма. Сега чуваме един кошер, който бръмчи странно. Тъпа работа!