Last news in Fakti

31 Януари, 2020 14:15 1 678 1

Ювентус и Борусия се разбраха за Емре Джан

  • ювентус-
  • джан-
  • договорка-
  • трансфер-
  • борусия дортмунд

Сделката е на стойност 26 милиона евро

Ювентус и Борусия се разбраха за Емре Джан - 1
Снимка: БГНЕС

Емре Джан вече може да се счита за сигурно ново попълнение на Борусия (Дортмунд). Германският клуб се разбра с Ювентус за привличането на 26-годишния халф, който до лятото ще играе като преотстъпен на "Сигнал Идуна Парк", а след това ще стане собственост на "жълто-черните". Утре Джан ще премине медицински прегледи и ще се присъедини към новия си отбор.

Юве искаше 28 млн. евро за германския национал, а Борусия предлгаше 23 млн. В крайна сметка двата клуба са сближили позициите си и сделката ще е на стойност 26 млн. евро. Джан ще подпише договор до 2024 година, а заплатата му ще е 4,5 млн. евро.

Халфът отдавна искаше да си тръгне от Юве. Той остана разочарован, че не попадна в състава за Шампионската лига, а като цяло през сезона записа само 279 минути с екипа на торинския гранд. Сделката е изгодна за "старата госпожа", защото Джан е сред най-скъпоплатените футболисти в клуба.

Германецът от турски произход е юноша на Байерн (Мюнхен), а в Бундеслигата е играл и за Байер (Леверкузен). Между 2014 и 2018 година той носеше екипа на Ливърпул, след което премина със свободен трансфер в Ювентус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Било

    0 1 Отговор
    Добър футболист но си провали кариерата за 30 сребарника като напусна Ливърпул