Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 20:46 823 0

Саутхемптън побутна Астън Вила към Чемпионшип

  • саутхемптън-
  • астън вила-
  • висша лига

Шейн Лонг в началото на мача и Стюарт Армстронг в добавеното време реализираха головете за "светците"

Саутхемптън побутна Астън Вила към Чемпионшип - 1
Снимка: БГНЕС

Саутхемптън победи с 2:0 Астън Вила на своя стадион "Сейнт Мери" в двубой от 27-ия кръг на английската Премиър лийг. Шейн Лонг в началото на мача и Стюарт Армстронг в добавеното време реализираха головете за "светците". Отборът от Бирмингам записа трето поредно поражение.

Три промени имаше в състава на домакините - Ян Беднарек, Муса Дженепо и Уилям Смолбоун, който дебютира в тима, започнаха като титуляри. Тайрън Мингс и Марвелъс Макамба се завърнаха в стартовия състав на Вила.

В осмата минута дебютантът Смолбоун беше близо до гола, но негов удар от 20-ина метра срещна гредата, след като преди това рикошира и в Мингс. Секунди по-късно Шейн Лонг засече отблизо центриране на Муса Дженепо откри резултата.

В 39-ата минута гол на Самата беше правилно отменен заради засада.

В добавеното време на мача Саутхамптън материализира преимуществото си с втори гол. Стюарт Армстронг получи страхотен пас от Че Адамс и прати топката в опразнената от Пепе Рейна врата.

Саутхемптън е на 12-о място с 34 точки, колкото има и 11-ия Арсенал. Астън Вила е точно на една над чертата с 25 точки. Последните три тима Уест Хем (24 т), Уотфорд (24 т) и Норич (18 т) още не са изиграли мачовете си от кръга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА