Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 11:49 1 257 2

Ето как Ботев Пд и Локо Пд ще разпределят милионите

  • локомотив пловдив-
  • ботев пловдив-
  • стадион ботев-
  • стадион локомотив

Стадион "Ботев" трябва да бъде завършен докрай, а на "Лаута" предстои да се изгради трибуна "Бесика", отделно от Локомотив искат да се вдигне и козирка над трибуните

Ето как Ботев Пд и Локо Пд ще разпределят милионите - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов пристига утре в Пловдив, след като Министерският съвет отпусна пари за стадионите Ботев и Локомотив. Това съобщи днес кметът Здравко Димитров.

В 10 ч. премиерът се срещна с ръководството и феновете на Лаута, а в 11 ч. бе на Колежа.

Цялото финансиране от 37 млн. лева от държавата ще отиде за двата пловдивски гранда – Ботев и Локомотив. От тях 25 млн. лева ще са за дострояването на стадиона на Колежа, а за "Лаута" - 12 млн. лев, обясни кметът Здравко Димитров.

Той каза, че Локомотив може да ползва както поиска средствата – за стадион или база. Кметът добави, че чака проектите за Колежа и Лаута, след което ще се обявят конкурсите и ще следят всяка стотинка.

Здравко Димитров каза, че президентите на двата клуба - Ботев и Локомотив, трябва да представят проектите, за да може Община Пловдив да обяви обществена поръчка за двата стадиона за избор на изпълнители.

Стадион "Ботев" трябва да бъде завършен докрай, а на "Лаута" предстои да се изгради трибуна "Бесика", отделно от Локомотив искат да се вдигне и козирка над трибуните.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дето не разбираме

    8 0 Отговор
    От къде на къде ще ги разделят те! Колко хора има нуждаещи се ,ами майките с децата които стачкуваха! Ама там не можем да откраднем нищо.
  • 2 Две мутри делят пари

    4 0 Отговор
    И почнали: за мене, за тебе, за мене... по едно време минал на: за мене, за мене, за мене, за мене, а другият викнал: ей брате, чакай бе! Ами за тебе?