Last news in Fakti

6 Март, 2020 18:06 2 491 8

Банско отново ще бъде домакин на световния ски елит

  • банско-
  • ски

Този път в свободото каране

Банско отново ще бъде домакин на световния ски елит - 1

В първите пролетни дни на 2020 г., Банско отново ще бъде на световната спортна карта. От 20 до 22 март Ски зона Банско ще посрещне най-добрите фрирайдъри в Bansko Freeride World Qualifier.

Фрирайдът е стил на каране на ски и сноуборд извън пистите по естествен, необработен терен. В последните години атрактивният стил става все по-популярен, а състезанията привличат все по-голям интерес.

Целта на Freeride World Tour e да вдъхнови следващото поколение за изграждане на световна спортна общност, както и да се говори на глобално ниво за опазване и уважение към природата.

Перфектните природни дадености, изградената туристическа инфраструктура и натрупания опит в безупречната организация на състезания от най-високо ниво, поставят Банско в една група с елитните световни курорти, където се провеждат състезания от световната верига Freeride World Tour (FWT).

Състезанията ще започнат в събота, на Тодоровден, по склоновете на вр.Тодорка от 2746 м н.в. Дължината на наклона е около 1000 м с денивелация 350 м или стръмност 30’-55’.

Зрителите могат да станат свидетели на майсторството на райдърите на 100 метра под горната станция на горния лифт в ски зона Банско - Бандерица 2.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    5 5 Отговор
    Да де,но това не е free ride would tour. Елита е във world tour's. Може би трябва да направят състезание по ски на сухо за Банско. А,и к'во станА чубаните още ли гонят с моторните шейни скиорите и сноубордистите в планината ??? Че сега тръгнали състезание да правят !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ventura

    1 2 Отговор
    Ама това тази зима ли ще се случи, или някога си?
  • 4 Токин

    4 0 Отговор
    Поредно престижно домакинство за Банско! Това е и безплатна реклама за България!
  • 5 Петя

    1 0 Отговор
    Събитие след събитие, след събитие. Когато и да отиде човек в Банско няма да скучае :)
  • 6 Филип

    1 0 Отговор
    Подобни състезания за мащабите на страната ни са прекрасно имиджово представяне и прославяне по целия свят. Трябва само да ни радва този факт!
  • 7 Ани

    2 0 Отговор
    Какво по-хубаво от това да има готини събития? Стига сме говорили за вируси, смърт и гадости, нека малко забавления да има. В Банско се провеждат много яки зимни мероприятия, струва си човек да ги посети.
  • 8 Филбияс

    2 0 Отговор
    Само дето ти требат около 1000-2000 лъва за 3 дена