Last news in Fakti

8 Март, 2020 16:23 3 866 2

Български сумист мачка на старта на турнир в Япония

  • даниел иванов-аоияма-
  • сумо-
  • япония

От японската федерация по сумо обявиха, че ако дори един състезател се разболее от коронавируса, надпреварата ще бъде прекратена

Български сумист мачка на старта на турнир в Япония - 1
Снимка: БГНЕС

Даниел Иванов-Аоияма започна с победа на пролетния турнир по сумо в Осака (Япония). Българинът спечели срещу "маегашира-14" Кайсей, използвайки техниката "ошидаши".

За първи път в историята надпреварата се провежда без зрители заради епидемията от коронавируса.
Аоияма, който е с ранг "маегашира-13", ще се изправи във втория кръг срещу "маегашира-12" Икиои, срещу когото е с баланс 9-13.

Турнир за Купата на императора за първи път в историята се провежда без публика, но схватките се предават по японската обществена телевизия.

От японската федерация по сумо обявиха, че ако дори един състезател се разболее от коронавируса, надпреварата ще бъде прекратена.

Сумото е един от най-популярните видове спорт в Япония, а на турнирите винаги има хиляди зрители. В Япония има над 1150 заразени до момента, а 14 души са починали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хипопотам с прашки

    1 0 Отговор
    Най сетне истинския ми образ,..! (Аз разбирам от жини... грешка на езика от момченца вече...!)
  • 2 ДедоДъррррр

    0 0 Отговор
    Я го дайте да намачка вируса Боко и чумата в НС!