Last news in Fakti

11 Март, 2020 14:27 1 162 5

Отбор отказва да пътува за мач от Лига Европа

  • хетафе-
  • интер-
  • лига европа

От понеделник цялата територия на страната е поставена под карантина

Отбор отказва да пътува за мач от Лига Европа - 1


Мачът между Интер и Хетафе от 1/8-финалите на Лига Европа, който е предвиден за утре вечер от 22:00 часа, може да не се проведе.

Причината е отказ на испанския тим да играе на територията на Италия, която е най-сериозно засегната от коронавирус държава в Европа. От понеделник цялата територия на страната е поставена под карантина.

Президентът на Хетафе Анхел Торес беше категоричен, че отборът няма да пътува за Италия.

„Поискахме от УЕФА да намери алтернатива на варианта да играем в Милано. Не искаме да ходим в епицентъра на коронавируса. Не съм съгласен да поемем такъв риск. Потърсихме помощ от Испанската футболна федерация за отлагане на мача. Разбираме последствията от това да не се явим за мача. Щом трябва, ще загубим служебно“, обяви 67-годишният Торес.

Отлагането на срещата от страна на УЕФА изглежда невъзможно, тъй като реваншът трябва да се проведе на 19 март от 19:55 часа в Испания.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    8 2 Отговор
    Е това е президент на клуб, а не леке като Домуса.
  • 2 Жорката

    1 7 Отговор
    3:0 служебно и да почиват. Пъзльовци
  • 3 Жорката

    1 6 Отговор
    3:0 служебно и да почиват. Пъзльовци

    Коментиран от #4

  • 4 Дельо хайдутин

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жорката":

    А да паднат 1 на 2 и да домъкнат вируса в България е по добре. ХА ХА ХА ХА!
  • 5 Огнището на вируса не е пък баш в

    1 2 Отговор
    клубната база. Я ги глей симулаторите, все едно че ще ходят в инфекциозното отделение на болницата. Падна жалката валенсийка снощи и всите испанци напълниха гащите. В Милано са взети мерки и точно затова не допускат фенове. Спокойно, на Меаца няма да хванете нищо, защото футболистите там струват луди пари и няма да допуснат при никакъв случай такава огромна инвестиция да се затрие. Докато на неутрален терен може да пуснат публика и това вече ще стане проблем.