Last news in Fakti

12 Март, 2020 11:59 973 3

Министерството на младежта и спорта обяви мерките срещу коронавируса

  • кралев-
  • министерство на младежта и спорта-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • мероприятия-
  • спорт

В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито

Министерството на младежта и спорта обяви мерките срещу коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито. Това се казва в заповед № РД-09-205/11.03.2020 г., подписана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика. Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика. Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

В областите без потвърдени случаи на коронавирус COVID-19 провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 (един) метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място. Да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието.

При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България.

Изпратената до всички лицензирани спортни организации и техните членове заповед е издадена във връзка с предписанията на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на Република България и Заповед № РД-01-122/11.03.2020 г. на министъра на здравеопазването


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уди Кълвача

    3 0 Отговор
    Много е спортен минисръра заредил се с калории все едно е 6- блок на АЕЦ Козлодуй!
  • 2 Професор по Стоманобетон

    2 0 Отговор
    МИНИСТЪР НА СПОРТА!?!?.ХАХААА...БОЖКЕЕЕ..много сме грешни явно..Е,той и затова спотта ни е толкова напред...
  • 3 бравос

    0 0 Отговор
    Абсолютно всеки министър на спорта трябва да изглежда така...,погледнете какъв левент,какво тяло,каква стойка---гръцки бог....:)))