Last news in Fakti

22 Март, 2020 10:41 6 521 3

Вече има яснота кога ще се поднови английската Висша лига

  • висша лига-
  • спиране-
  • подновяване

Ако пандемията бъде овладяна, то на 1-и юни ще можем да се насладим на мачове от английската Висша лига

Вече има яснота кога ще се поднови английската Висша лига - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Английската Висша лига е устремена към подновяване на първенството на 1 юни и ще се опита да завърши кампанията в рамките на шест седмици преди старта на новата през август 2020-21, съобщиха от The Telegraph.

Според информацията това е най-добрият възможен вариант, който цели минимализирането на големите финансови щети, които клубовете понасят, продължавайки да плащат заплати при спрения, заради пандемията от коронавирус, шампионат.

На 13 март всички професионални футболни мачове в Англия бяха преустановени до 4 април, като впоследствие това бе удължено до 30 април.

Отлагането на Европейското първенство с година отвори място в календара за завършек на домашните първенства, ако кризата бъде овладяна. Договорите на играчите, някои от които приключват през юни, могат да бъдат проблем, въпреки че от Международната футболна централа (ФИФА) заявиха, че гледат различни варианти за разпределения.

Според плана, който се обсъжда, Премиършип и ФА Къп ще бъдат подновени пред празни трибуни, пишат още от The Telegraph.

Очаква се кампанията през сезон 2020-21 да започне на 8 август, което ще позволи на Лигата да изпълни своя дял във втория сезон от тригодишните права за излъчване, които са на стойност 9.2 млрд. паунда.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъ Мозък

    13 1 Отговор
    В един елементарно разумен свят, ритнитопковците щяха да се откажат от колосалните суми които взимат в полза на медиците който се борят за техните животи
  • 2 Някой

    3 2 Отговор
    Света ако имаше малко морал щеше дз почне всичко на ново.Рестарт на цялата система
  • 3 Plovdiv

    3 0 Отговор
    Старата българска приказка: Трай коньо за зелена трева", съдържа 100 пъти повече яснота.