Last news in Fakti

31 Март, 2020 10:01 1 066 1

От Барселона: Ще спестим 16 милиона от намаляването на заплатите

  • коронавирус-
  • съгласяване-
  • намаляване-
  • заплати-
  • спестяване-
  • милиони-
  • бартомеу-
  • играчи-
  • барселона

"Радвам се, че всички влязоха в положение и се съгласиха", заяви президентът Бартомеу

От Барселона: Ще спестим 16 милиона от намаляването на заплатите - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона спестява по 16 млн. евро от намалението на заплатите на футболистите от първия отбор по футбол и на състезателите от останалите спортове в клуба. 14 млн. евро се спестяват от футбола, а другите 2 млн. евро са от останалите спортове. Това обяви президентът на Хосе Мария Бартомеу.

"Всички приеха нашите предложения, без да се налага да активираме ERTE. Още в началото исках това да е споразумение, а не директно да се наложи от нас, като се позовем на ERTE. Радвам се, че всички влязоха в положение и се съгласиха. Те демонстрираха своята ангажираност към клуба. Предпочетох да го обсъдим и това продължи малко по-дълго, но все пак от първата минута имах уверението, че ще се случи", каза Бартомеу.

Той разкри, че първите разговори относно намаляването на заплатите са проведени на 20 март. "Тогава говорихме с Меси, Бускетс, Пике и Серхи Роберто. Казахме им, че заплатите трябва да бъдат намалени. Те казаха "да" още в началото. Исках да бъде договорено, а не наложено, въпреки че можех да го направя по закон, но искахме да постигнем споразумение, защото това е най-доброто за Барса", каза още президентът на каталунците.

Бартомеу разкри още, че споразумението е гъвкаво и зависи от времето, в което ще действат мерките свързани с пандемията. "Ние нямаме продажба на билети, телевизионни права - нищо. Има много голям спад в доходите и се опитваме да го компенсираме с намаляването на заплатите на спортисти и служители, включително и всички ръководители. Очевидно няма да можем да достигнем приходите от 1 050 млн. евро, но до февруари се движихме по рекордна линия. Не искам да коментирам ситуацията в Реал Мадрид, не познавам техните цифри", допълни още шефът на Барса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мина Анева

    0 0 Отговор
    През поличката ми е,какво ще спестите! Не спестявайте от тренировките.