Last news in Fakti

1 Април, 2020 10:42 3 016 4

Първият тъмнокож футболен президент почина от коронавирус

  • папе диуф-
  • олимпик марсилия-
  • коронавирус-
  • футбол

Той ще остане завинаги в сърцата на марсилци като един от големите майстори в историята на клуба

Първият тъмнокож футболен президент почина от коронавирус - 1

Бившият президент на Олимпик Марсилия Папе Диуф е починал на 68 г. от коронавирус, съобщиха от френския клуб. Той е бил лекуван в болница в родината му Сенегал, където се завърна да живее наскоро.

“Олимпик Марсилия научи с голяма тъга за смъртта на Папе Диуф. Той ще остане завинаги в сърцата на марсилци като един от големите майстори в историята на клуба- Нашите съболезнования към семейството и близките му”, се казва в съобщението на Олимпик Марсилия в “Туитър”.

Папе Диуф стана първият тъмнокож президент на елитен клуб в Европа, след като зае позицията си в Марсилия през 2005 година. Преди това той работи като спортен журналист и футболен агент, като сред неговите клиенти бяха футболисти като Марсел Десаи, Базил Боли, Уилям Галас, Самир Насри и Дидие Дрогба.

Сенегалецът ръководи марсилци до 2009 г., като през четирите години на неговото управление Олимпик два пъти стана втори в Лига 1 и два пъти игра във финала на турнира за Купата на Франция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баро Вкаров

    11 3 Отговор
    Важното е,че нашия отпадък Папи Ханс е още жив!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гого

    1 0 Отговор
    Абе туи вируз не можи ли в едно буркан да го сложат и аиде в космоса да го стрелят сас ракета и готово како са чудат ко да го праят
  • 4 Ханойчо

    1 0 Отговор
    Бог да го прости.