Last news in Fakti

4 Април, 2020 17:04 1 686 8

Лудогорец също оряза заплатите на играчите си

  • лудогорец-
  • мерки-
  • намаляване-
  • заплати-
  • футболисти-
  • криза-
  • коронавирус-
  • разпускане

Футболистите редуцираха възнагражденията си с 30%

Лудогорец също оряза заплатите на играчите си - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ПФК Лудогорец стартира мащабна антикризисна програма. Целта е да се намалят негативните последствия върху клуба от социалната и икономическа криза, която предизвика пандемията от коронавирус.

Официалното изявление на ръководството на шампионите:

"ПФК Лудогорец също е потърпевш, тъй като оперативната дейност на клуба е затруднена, а основни спонсори спират временно плащания по договори.

В контекста на удълженото до 13 май извънредно положение ръководството взе решение да разпусне футболистите от представителния отбор с цел изпълняване препоръките на Националния кризисен щаб и Медицинската комисия към БФС за опазване здравето на служителите, както и на техните семейства. Играчите ще имат право да пътуват до родните си места. Точната дата на завръщането им ще бъде определена, след като стане ясна програмата и начинът на завършване на първенството. Те ще се готвят по индивидуални планове.

Вчера футболисти, треньори и мениджърски екип, без изключение, проявиха съпричастност към клуба и си редуцираха заплатите с 30%, с което помогнаха усилията на ръководството да запази структурата, без да има намаления на заплати и съкращения в администрацията, помощния персонал и детско-юношеската академия.

Като част от антикризисната програма ПФК Лудогорец планира подготвителен лагер в България след завършване на първенството. Съобразно начинът на приключване на шампионата, треньорският щаб ще направи план, за да бъде готов отборът за евроучастието си.

На този етап ръководството възнамерява да се справи с кризата с възможностите на бюджета на клуба, тъй като собствениците Кирил и Георги Домусчиеви са ангажирани с преодоляване на последствията на кризата върху основните им бизнеси. Допълнителна тяхна помощ би нарушила и финансовия феърплей.

Ръководството на ПФК Лудогорец благодари на футболистите и треньорите за партньорското отношение и проявената грижа за бъдещето на клуба".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се намажат с гел и ще им мине

    6 1 Отговор
    Е поне не е пострадал някой българин то там нали българи няма ?
  • 2 ДУМУС БЕЙ

    6 1 Отговор
    То на лодогорез всичко им е обрязано
  • 3 Играч

    6 1 Отговор
    Само 30 процента ли?
  • 4 Независим

    2 0 Отговор
    Тях бълха ги ухапала ,на 30 000 евро 30% е 9 000 или чисто 21 000 евра в джоба,дали ще им е трудно с тия пари да изкарат ,да речем 1 или 2 месеца..
  • 5 По интересен начин приключи този проект

    1 0 Отговор
    Тия идат ли си до роднините, близките им после няма да ги пуснат - еМоционални чужденци са...
  • 6 9886

    1 1 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично нПа министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    що не им споменете заплатите те домусовите хубавци
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.