Last news in Fakti

17 Април, 2020 14:27 2 038 0

Легенда поиска УЕФА да признае трофей на Реал Мадрид

  • реал мадрид-
  • франсиско буйо-
  • уефа-
  • футбол

Въпросният мач е противопоставял носителя на Купата на краля и този на Copa de Oro Sudamericana

Легенда поиска УЕФА да признае трофей на Реал Мадрид - 1


Митичният вратар на Реал Мадрид Франсиско Буйо призова УЕФА да признае спечелената Copa Iberoamericana, завоювана през 1994 година срещу Бока Хуниорс (победа с 3:1 в Мадрид и загуба с 1:2 в Буенос Айрес). Въпросният мач е противопоставял носителя на Купата на краля и този на Copa de Oro Sudamericana (нещо като Суперкупата на Южна Америка - б.р.).

"От УЕФА да изгледат видеото от мача в Буенос Айрес и ще видят, че нещата бяха сериозни. Бока играха на живот и смърт, защото трофей, спечелен срещу Реал Мадрид, дава голям международен престиж. Но не го постигнаха, защото бяхме по-добри. Този трофей е наш и трябва да го признаят. Не ми е ясно как на Барселона им признават Купите на панаирните градове, като в началото съставът им беше смесица от играчи на Барса и Еспаньол. Тази купа трябва да се признае от спортната юрисдикция. Спечелихме я на терена срещу голям съперник", категоричен е Пако Буйо пред AS.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА