Last news in Fakti

21 Април, 2020 11:29 1 327 0

Чилийски тенисист "изгоря" заради допинг

  • допинг-
  • наказание-
  • тенис-
  • яри-
  • глоба

89-ият в света - Николас Яри, беше наказан с лишаване от състезателни права за 11 месеца

Чилийски тенисист "изгоря" заради допинг - 1
Снимка: БГНЕС

Чилийският тенисист Николас Яри беше наказан с лишаване от състезателни права за 11 месеца заради употреба на забранени вещества. 24-годишният спортист даде положителна допинг проба за стимулантите "лигандрол" и "станозолол" след двубоя за Купа "Дейвис" срещу Испания в Мадрид на 19 ноември миналата година.

Чилиецът, който заема 89-ото място в световната ранглиста в момента, обясни, че е приел субстанциите неволно.

Той използвал препоръчан от лекаря си произведен в Бразилия мултивитаминен комплекс, в който са открити метаболити от двете забранени вещества. Международната федерация по тенис (ITF) прие обясненията на бившия номер 38 в света, но въпреки това реши да му наложи наказание, което влиза в сила със задна дата и ще изтече на 15 ноември тази година.

ITF използва случая, за да предупреди професионалните играчи на внимават много при употребата на добавки, произведени в Южна Америка, заради риска те да бъдат замърсени, което да доведе до положителни допинг проби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА