Last news in Fakti

6 Май, 2020 14:34 1 204 0

Бразилски тим иска да поднови кариерата на Ариен Робен

  • ботафого-
  • интерес-
  • оферта-
  • байерн мюнхен-
  • кариера-
  • отказване-
  • подновяване-
  • робен

Ботафого с интерес към бившият халф на Байерн Мюнхен

Бразилски тим иска да поднови кариерата на Ариен Робен - 1
Снимка: БГНЕС

Ариен Робен е получил оферта да поднови футболната си кариера. Бившият национал на Нидерландия се оттегли от професионалния спорт през май 2019 година. Последният му мач бе с екипа на Байерн Мюнхен. Тогава баварците се наложиха с 3:0 срещу РБ Лайпциг във финала за Купата на Германия.

Бразилският Ботафого обаче планира да върне 36-годишния Робен на професионалната футболна сцена.

„Свързах се с Робен и му направих предложение. Той ми каза, че е щастлив от нашия интерес. Вярно е, че има риск и няма да бъде лесно, защото той не е играл от доста време", споделя вицепрезидентът на клуба Рикардо Ротенберг.

„Винаги съм харесвал Робен. Смятам го за страхотен играч. За мен той беше най-добрият на Мондиал 2014, но тогава избраха Меси за номер 1, просто защото е Меси, а Робен остана втори. Ще се радвам, ако приеме да се завърне във футбола с екипа на Ботафого", допълни той.

Наскоро в подкаст на Байерн Мюнхен футболистът призна, че футболът му липсва. Ботафого има интерес и към близнаците, бивши футболисти на Манчестър Юнайтед, Рафаел и Фабио Да Силва. В момента двамата играят във Франция. Договорът на Рафаел с Олимпик Лион и договорът на Фабио с Нант изтичат през лятото на 2021 година. Близнаците завиха готовност да се завърнат в родината си Бразилия и да заиграят с екипа на Ботафого, тим, който подкрепят от деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА