Last news in Fakti

12 Май, 2020 10:46 2 418 1

Фетел не се разбра с Ferrari и напуска

  • фетел-
  • ferrari-
  • напускане-
  • заместници-
  • договор

Разговорите между двете страни за нов договор бяха прекратени

Фетел не се разбра с Ferrari и напуска - 1
Снимка: БГНЕС

Себастиан Фетел ще напусне Ferrari в края на годината, след като разговорите между двете страни за нов договор бяха прекратени. Очаква се много скоро новината да бъде обявена и от самия отбор. Това пък слага под сериозна въпросителна бъдещето на четирикратния световен шампион.

За неговото място във Ferrari към момента се спрягат няколко имена. Сред тях е испанецът Карлос Сайнс от McLaren, а друг вариант е Даниел Рикардо от Renault.

Самият Фетел пък би могъл да премине в McLaren на мястото на Сайнс. За него не е опция бившият му отбор Red Bull, с който спечели четирите си титли. Оттам обявиха, че нямат намерение да поставят друго голямо име до Макс Верстапен.

Наскоро Фетел обяви, че има желание да остане във Ferrari и след края на настоящия договор. Говори се, че един от проблемите за него е бил фактът, че трябва да продължи да кара заедно с Шарл Льоклер, който подписа нов договор до края на 2024-а. Освен това се смята, че „черните кончета“ са предложили на германеца значително по-ниска заплата и по-кратък от желаното договор.

Германецът е част от Ferrari от 2015-а, но така и не можа да изпълни очакванията, които имаше към него. Той бе най-близо до титлата през 2017-а и 2018-а, но и в двата случая негови фатални грешки го лишиха от трофея.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имигрант

    5 2 Отговор
    Време беше тоя хвалипръцко да се омете от Ферари. Льклер го направи за смях. Стигна се дотам, че фетел да блъсне нарочно съотборника си на съзтезанието в Бразилия