Last news in Fakti

13 Май, 2020 18:04 2 247 0

Собствениците на Манчестър Сити първо са искали да закупят Ливърпул

  • закупуване-
  • собственост-
  • инвеститори-
  • сунес-
  • манчестър сити-
  • ливърпул-
  • абу даби-
  • шейхове-
  • мансур

Причината да се откажат e била, че тогавашните собственици на клуба Хикс и Жилет са били „трудни за водене на преговори“.

Собствениците на Манчестър Сити първо са искали да закупят Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Много любопитно разкритие направи легендата на Ливърпул Греъм Сунес, който сподели, че инвеститорите от Абу Даби, които превърнаха Манчестър Сити в един от грандовете на европейския футбол, първоначално са искали да купят мърсисайдци. Причината да се откажат обаче е била фактът, че тогавашните американски собственици на клуба Том Хикс и Джордж Жилет са били „трудни за водене на преговори“.

Бившият капитан и мениджър на Ливърпул си спомни за срещата си с Аманда Стоувли – жената, която стоеше в основата на сделката на Шейх Мансур, довела до закупуването на Манчестър Сити.

Самият Сунес попитал Стоувли, която е фенка на Ливърпул, защо не е насочила Мансур към „Анфийлд“, а отговорът ѝ бил, че го е направила, но трудните разговори с Хикс и Жилет са отказали шейха.

„Нека ви разказа една кратка история“, започна Сунес в участието си в „The Football Show” по Sky Sports. “Отидох в Дубай преди 12-13 години, бях в хотел Атлантис, ходех наоколо със съпругата и сина му, отидохме в ресторант Нобу, който бе празен след обяд и на излизане, имаше разни хора на бара.“

„Някой дойде и се представи, после дойде една дама и се присъедини. Тя се представи като Аманда и каза, че е фенка на Ливърпул. По време на разговора тя каза, че е отговорна за довеждането на семейството на Абу Даби в Ман Сити. Казах ѝ: Преди пет минути ми каза, че си фенка на Ливърпул, защо не ги доведе в Ливърпул? Тя каза: Опитвах и опитвах, но Жилет и Хикс бяха трудни за преговори и накрая прекратихме разговорите.“

А другият гост в шоуто Гари Невил отвърна на Сунес: „Трябва да благодариш на щастливите си звезди, че тези не завършиха в Ливърпул.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА