Last news in Fakti

19 Май, 2020 09:47 1 149 0

Байер Леверкузен задълбочи кризата във Вердер Бремен

  • байер леверкузен-
  • вердер бремен-
  • криза-
  • диаби-
  • селасие-
  • хаверц-
  • вайзер-
  • демирбай

"Аспирините" спечелиха с убедителното 4:1

Байер Леверкузен задълбочи кризата във Вердер Бремен - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Байер Леверкузен постигна гръмка победа с 4:1 при гостуването си на Вердер Бремен в последен мач от кръга в Германия, който бе първи след рестартирането на шампионата. По този начин Леверкузен продължава да диша във врата на водачите в класирането, а Вердер изостана на цели 11 точки от мястото, което дава право на оцеляване в Първа Бундеслига.

Първият гол падна в 28-ата минута, когато Муса Диаби се възползва от центриране на Кай Хаверц и отбеляза с глава. Домакините от Вердер все пак успяха да изравнят след само две минути игра. Леонардо Битенкорд центрира от корнер и Теодор Селасие от близо мушна топката във вратата на гостите за 1:1.

Радостта на домакините обаче трая само 3 минути, защото Леверкузен успя да си върне преднината. Керем Демирбай центрира от пряк свободен удар, Кай Хаверц продължи топката с глава и излъга Иржи Павленка, с което резултатът стана 1:2.

До почивката Вердер имаше шанс да изравни, но не се получи.

През втората част Леверкузен се възползва максимално от създадените положения. В 61-ата минута Муса Диаби центрира в наказателното поле и Мичел Вайзер се разписа за 1:3. Крайното 1:4 оформи Керем Демирбай в 78-ата минута. Той получи добър пас от Карим Белараби и не сбърка.

Двата отбора използваха всички разрешени 5 смени, като в 71-ата минута на терена се появиха едновременно трима футболисти, а в 85-ата общо четирима - по двама от двата състава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА