Last news in Fakti

19 Май, 2020 17:44 7 643 1

Тъжна вест за футбола в Пловдив

  • людмил божилов-
  • футбол

Бате Люси, както го наричаха млади, стари и дори по-възрастни от него, отдаде живота си на футбола

Тъжна вест за футбола в Пловдив - 1

Един от емблематичните футболни хора на Пловдив в края на миналия и началото на ХХІ век си отиде от този свят. Людмил Божилов почина на 74-годишна възраст, но остави ярка следа в любимата игра под тепетата.

Бате Люси, както го наричаха млади, стари и дори по-възрастни от него, отдаде живота си на футбола. Той работи всеотдайно и за четирите пловдивски отбора - родния Спартак, Марица, Ботев и Локомотив, а също и в Асеновец.

Имаше харизма и обаяние, заради които бе приет еднакво добре на "Тодор Диев", под комина на Захарната, на Колежа и на Лаута. С голям професионализъм и блага дума успяваше да потуши и най-жестокото противопоставяне между отборите. Защото преди всичко бе голям човек, пише "Марица".

Почивай в мир, бате Люси!

Поклонението ще е в сряда от 14 часа на Драгановите гробища.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1245

    1 0 Отговор
    Защо постоянно умират харата от промеждутака на 70 до 75 годишна възраст кото в началото на 70-тата година най чесно се случва да почине човека някакво проклятие ли е рядко се случва някой да прескочи 74-тата си годишнина и не е заради короната от доста време е така