Last news in Fakti

24 Май, 2020 09:39 1 286 18

Левски навърши 106 години

  • левски-
  • фенове-
  • фалит-
  • празник-
  • рожден ден-
  • спасение-
  • криза

"Да извървим целия трънлив път!", призовават от клуба

Левски навърши 106 години - 1
Снимка: БГНЕС

Официалният сайт на Левски честити на всички левскари 106-ата годишнина от основаването на клуба, но и призова привържениците на „сините“ да продължат да помагат в тежкия финансов момент.

Съобщението на официалния сайт на "сините":
Левскари, днес отмерваме 106 лета от пролетта на 1914 г. От онзи топъл майски ден, в който група момчета от II мъжка гимназия провеждат учредително събрание за образуване на официален спортен клуб. Клубът в нашите сърца. Клубът приел по предложение на Борис Василев-Боркиша името на Апостола на българската свобода. Клубът орисан на величие и тежки битки.

Днес най-обичаният клуб в България е вече на 106 години, а символиката и значението му не само на спортния терен, но и извън него продължават да увличат хиляди да се влюбят в „синята“ идея. Но „Левски“ нямаше да е това, което е, без богатата история и славните победи. „Левски“ нямаше да е това, което е, без любовта на феновете. Тези, заради които преоткрихме за поредна година значението на символите и завещаното от основателите на клуба.

Днес „Левски“ продължава своята битка. И тази битка е едновременно тежка заради моментните дадености и вдъхновяваща заради невероятната подкрепа на най-големия капитал в клуба - неговата велика публика.

Феновете на „Левски“ доказаха за пореден път своята историческа значимост, подадоха ръка на клуба си в един от най-тежките мигове в историята му и отново демонстрираха на цяла България какво означава преданост и отдаденост до последен дъх. Цифрите са красноречиви, споделяме ги всеки ден, и са видни за всички! Целият свят научи за силата на левскарския дух!

За всички нас в клуба тази енергия е импулс да продължим напред! Да извървим целия трънлив път! Да вземем всички тежки решения! Да понесем всички тежки последици от тях! Да преглътнем горчилката...

В името на „Левски“ и всички вас!

Защото времето за помагане е сега! Длъжни сме да дадем всичко от себе си!

Заради всички преди нас и всички след нас! Заедно до безкрая на времето!

Честит рожден ден, левскари!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеевски

    13 3 Отговор
    А честито😀
    Левски или Пеевски!!!

    Коментиран от #10

  • 2 Behemoth

    9 1 Отговор
    Стига толкуз!Ай честито!
  • 3 Ехх, колко жалко е да си говедо!

    12 2 Отговор
    Закривай милиционерския обор!
  • 4 Супер Марио

    17 2 Отговор
    Левски е роден 1837 г и ако имаше днес рожден ден щеше да е на 163 г. какво е това Левски на 106? Левски не би взел пари от турци или техните бг лакеи!
  • 5 1111

    7 3 Отговор
    Единствените за които няма поместено нищо в пресата ,всички останали клубове са отразени от тогавашната преса ,само за тия няма абсолютно нищо,един хвърчащ лист при доносника тара Батков.първия им екип е подарък от турция,от Галатасарай,по нареждане на тогавашния посланик в бг бащицата Ататюрк
  • 6 Левски 1914

    5 8 Отговор
    Днес отбора на ЛЕВСКИ празнува своя 106-ти рожден ден а а другия празник празнуват тирейците Али и Ахмед.
  • 7 Време е

    8 2 Отговор
    Точно сега е удобен момент новите собственици - които и да са те - да решат веднъж и завинаги ФК "Левски" да се преименува и да се спре експлатацията на свещеното име на Апостола. Същото трябва да
    направят и тези с имена Ботев, Раковски, Бенковски, и прочие. Това, че основателите на спортния клуб толкова им е бил акъла навремето не змачи, че тази грешка трябва да продължава завинаги! Както например всеки човек има право да смени името си ако не го харесва или обижда (както го правчт хора с имена, дадени им от безотговорни родители). И да се спре с тази дивотия футболни и въобще спортни отбори да носят имена на исторически личности и национални герои, още повече, че с изявите си по международните турнири само срамят името им. А ако самите отбори не могат да го проумеят (или не искат), то държавата - ако има такава - трябва да го наложи със закон!
    P.S. Бивш левскар съм, но се отказах преди десетина години заради дивотиите , които се случват там. И като гледам трибуните по време на мачовете не съм само аз!
  • 8 сдгфхгхй

    7 1 Отговор
    От 1992 година когато ги създаде ДС и Лафчис няма как да са минали 106 години. Стария отбор на Левски ( Динамо) дето го създадоха комунистите на 27 август 1949 година вече не съществува колкото и да се напъват.
  • 9 ФК Леффка драгойчеваЛаффчис 1992

    10 2 Отговор
    Вече сме ФК ,,Леффка Драгойчева-Лаффчис 1992-Наско Раев 2020 ,, !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нейков

    6 2 Отговор
    Играл съм в ЦСКА и знам каква тръпка е когато щяхме да играем срещу Левски. Разбирам пристрастието на фенове на ЦСКА, Левски да се закрие. По-голяма глупост не съм чувал!!! Какво би било първенството без ЦСКА, Левски, Ботев, Локо Пловдив, Славив и др. Състоянието на Левски отразява състоянието на държвата, докарана до икономически и морален разпад. Далаверите с футболисти, договори, менажери, източване на отбора, така беше в ЦСКА, излезе и в Левски. Алчността, простотията, случайните лица във футбола, упадъка в обществото доведе го този безличен наш футбол, в който заиграха все повече чужденци. За младите българи място нямаше! За да имаме онзи футбол който пълнеше трибуните требват коренно промени!!! Искам Левски като първи клуб да направи тези промени, които ще дават шанс на български момчета да играят!!! И за финал, единствения футболист на когото имам снимка на библиотеката е на Георги Аспарухов, който показа интелигентност, спортменство, талант и благородство в тази игра!! Той и в днешни е изпреварил нашите "звезди" по морал и човечност!

    Коментиран от #14

  • 12 Петьо Петров

    3 0 Отговор
    Имaмe cи eднa мнoгo хубaвa бългaрcкa пoгoвoркa:"Нe кaзвaй хoп,прeди дa cкoчиш!"Бъдeщият coбcтвeник,aмa дo крaя нa другaтa ceдмицa.Тoвa дa ви нaпoмня култувa рeпликa oт бългaрcки филм:-Тaти щe ми купи кoлeлo....aмa друг път!
    Пoвeчe кoмeнтaри ca излишни,дa cи търcят aкциитe oт Бoйкo!Инaчe чecтит прaзник нa клубa,зacлужaвaт мaлкo рaдocт,cлeд тoлкoвa мъки.Дaнo ce зaрaдвaт пoвeчe,кoгaтo Бoйкo рeши,чe e мъж и им прeхвърли aкциитe!
  • 13 гледачев

    5 1 Отговор
    Левски е роден 18 юли 1837 г. и няма как да е станал на 106 г. Ако имате предвид недоразумението откраднало името му то пишете го поне в кавички и отпред сложете абревиатура какво е това „Левски“, защото по неграмотното ви писане излиза, че това е Апостола на Свободата.

    Коментиран от #17

  • 14 Един Там

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Нейков":

    Ако беше от ЦСКА щеше да знаеш защо. ЛеФскарите и всички около тях, БФС, власт, политици искаха да закрият червеният клуб и почти бяха успели. Върнаха ни с окръжните първенства за задължения, а в същото време се оказа, че от Уефски са криели и са подправяли документи за тяхното финансово състояние, което е било доста по-зле от това на ЦСКА, които ги изгониха и не им дадоха лиценз. Няма как един нормален цесекар да не иска закриването на това комунистическо милиционерско недоносче, което петни името на Апостола. Същото това клубче никакви 106 г. няма, защото се е трансформирало, като хамелеон през годините с различни имена и е плод на други закрити и обединени клубове. Има снимка на Гунди, но няма на Стоичков и на други не по-малко добри и известни червени футболисти. Ти си толкова от ЦСКА, колкото баба ти е космонавт, а дядо ти ядрен физик. Ти си син ТРОЛ!

    Коментиран от #18

  • 15 Бригадир Димо

    1 2 Отговор
    Нощта беше тиха и кротка
    Една котка раждаше леко.
    Нощта беше ефирна и мека
    Една котка крещеше свирепо!
  • 16 Ромзо

    4 1 Отговор
    честит рамазан байрям братя левскари
  • 17 Петьо Петров

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "гледачев":

    Е,това е грубо влизане с бутонките направо.Все пак им е празник,а това е патрона им.Да не би Локото да са машинисти,или ЦСКА с шинели и партненки,,Покажете поне малко уважение към празникът им,ако го позволява възпитанието ви!
  • 18 888

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Един Там":

    Единици или много малко са клубовете, които по една или друга причина да не се е преименувл, обединявал или разделял с други клубове. Най-важното е да се скъса завинаги връзката исторически личности и национални герои да се свързват с футбола.
    Нека да се казват Врабче, Море, Река Тигър, Юнак или каквото и да е , но не и с имена на исторически личности!
    КРАЛЕВ и ПАРЛАМЕНТА ТРЯБВА ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ ДА РЕШАТ ТОЗИ ВЪПРОС!