Last news in Fakti

6 Юни, 2020 11:50 1 738 1

Задава се любопитна промяна в тениса

  • atp-
  • wta-
  • ролан гарос-
  • us open-
  • сериите мастърс-
  • сащ

Американската тенис асоциация излезе с интересно предложение

Задава се любопитна промяна в тениса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

ATP и WTA правят всичко възможно да подновят тенис сезона колкото се може по-скоро. Обсъждат се различни варианти и се предлагат нови идеи за решаването на проблема, пише Гонг.

Заради пандемията от коронавирус тенис няма да се играе най-рано до началото на месец август, но водещите организации в този спорт настояват, че турнири ще се провеждат, въпреки трудната ситуация.

Все още няма никаква информация дали US Open и Ролан Гарос ще се проведат през 2020 година, но водещите фактори в световния тенис коментират най-различни сценарии, според които и двата турнира от „Големия шлем“ най-вероятно ще се играят макар и без публика.

Сега Американската тенис асоциация излезе с ново предложение. 

От асоциацията предлагат два турнира от календара на ATP да се проведат в Ню Йорк. Освен планувания US Open, който по традиция се провежда в американския град, все по-вероятно изглежда и състезанието от „Мастърс сериите“ в Синсинати също да бъде преместено.

От американската тенис асоциация смятат, че провеждането на 2 турнира в един град е по-безопасно за всички тенисисти и ще бъдат спестени дългите пътувания на играчите. Някои тенисисти в тура вече застанаха зад тази идея и заявиха, че са готови да играят два пъти в Ню Йорк, ако това е необходимо. Освен пълната безопасност на тенисистите се предвиждат и множество тестове за коронавирус на всички.

Oчаква се скоро да бъде обявено и окончателното решение по случая.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    5 1 Отговор
    Мдааа... светът верно е полудял...