Last news in Fakti

10 Юни, 2020 12:05 2 144 5

Левски договори петгодишно споразумение за 7 милиона лева

  • левски-
  • футбол-
  • наско сираков

Наско Сираков поясни, че до 2 май Левски дължи 1.8 милиона лева за заплати на служители и футболисти

Левски договори петгодишно споразумение за 7 милиона лева - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Левски подписа важен договор, който касае бъдещето на клуба. Новината съобщи новият собственик на "синия" клуб Наско Сираков. Той обяви на първата си пресконференция като клубен шеф на "Герена", че задълженията на клуба са в размер на почти 24 милиона лева. Левски обаче е сключил петгодишно споразумение с "Главболгастрой" за мораториум върху 7 милиона лева, които клубът дължи.

"Главболгарстрой прекратява делото срещу Левски. Подписахме петгодишно споразумение, че в следващите пет години тези пари няма да бъдат търсени. Става въпрос за около 7 милиона лева. Имаме и 7 милиона към Националната лотария и Нове Холдинг, но те са с падеж към 2023 година. Така че положението към днешна дата не е чак толкова лошо. Тежест на клуба са текущите разходи", разкри Сираков.

Той поясни, че до 2 май Левски дължи 1.8 милиона лева за заплати на служители и футболисти. Клубът има да дава и 600 000 лева на различни клубове по трансфери. "В момента в клубната каса на Левски има 100 000 лева", добави бившият нападател. Той благодари на феновете за помощта с даренията и призна, че без споразумението с НАП проблемите на клуба са щели да бъдат много големи.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ее платеното редакторче

    6 1 Отговор
    Защо ми изтри коментара?
  • 3 Дельо Хайдутин

    2 3 Отговор
    А сини подпорни стени има ли?ха ха ха ха
  • 4 Хлъц

    1 0 Отговор
    Откъде ще вадиш всеки месец между -3,5-4 милки,бе Сирак! Това не са времената на Грашнов,колкото искаш- толкова ти снасяше Баждеков.А ти само командориш. Тази,не е,като- онази!

    Коментиран от #5

  • 5 Хи хи хи

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хлъц":

    На чужд гроб недейте да ревете !