Last news in Fakti

11 Юни, 2020 22:34 2 288 5

Голов трилър във Велико Търново: Етър - Дунав 5:3

  • футбол-
  • етър-
  • дунав

Пет гола паднаха след почивката

Голов трилър във Велико Търново: Етър - Дунав 5:3 - 1


Етър и Дунав спретнаха истински голов спектакъл във Велико Търново. Домакините се наложиха с 5:3 над русенци.

Първото полувреме беше много динамично. Домакините бяха много активни и Флорент Боджадж получи много хубав извеждащ пас още в трета минута.

В осмата минута Милчо Ангелов надбяга защита отляво и с неудобния си ляв крак стреля под малък ъгъл под гредата на Макенджиев за 1:0. Антон Огнянов даде извеждащия пас. Двамата защитници на Дунав бяха надбягани от Ангелов.

Гостите не се смутиха и погледнаха смело напред. Така в 20-ата минута Фернандо Кавалканте изпревари вратаря Иванов в малкото поле и изравни резултата. Лазаров овладя топката отляво с рамо и я върна успоредно на вратата.

Играта доби ожесточен характер и Радослав Гидженов трябваше често да показва жълти картони.  В 39-ата минута Здравко Илиев центрира отдясно към далечната греда и Флорент Боджадж с плонж засече топката с глава пред Макенджиев, извеждайки за втори път "болярите" напред.

В 50-ата минута Росен Колев можеше да допусне фатална грешка, след като се почуди как да изчисти топката от своето наказателно поле. Бранителят спря на гърди кълбото и го поднесе на Боджадж, чийто удар обаче попадна в ръцете на Макенджиев. Три минути по-късно страхотно спасяване на Христо Иванов не позволи на Дунав да изравни резултата. Юли Ненов шутира опасно, а топката бе насочена право в сглобката. Христо Иванов обаче с котешки рефлекс успя да избие в корнер. В 63-ата минута Тонислав Йорданов отбеляза прекрасен гол с удар от фаул от над 20 метра, който не остави абсолютно никакви шансове за намеса на Макенджиев.

В 76-ата минута Тонислав Йорданов отбеляза втория си гол в мача. Трима футболисти на Етър изскочиха зад гърба на защитата на гостите, а Милчо Ангелов видя Йорданов, попаднал на върха на атаката. С успореден пас на голлинията той намери младока, а Йорданов от няколко метра не сбърка. 

Само 120 секунди по-късно Дунав намали изоставането си с гол на Стефан Христов, изведен от Фернандо Кавалканте. Нападателят пусна топката покрай Христо Иванов за 4:2, а тя бавно продължи към вратата и се оплете в мрежата. При гола обаче Христов получи контузия и трябваше да бъде заменен.

Влезлият от пейката Свилен Щерев направи последните минути на мача инфарктни, след като отбеляза във вратата на Етър в 82-ата минута. Крилото на госите засече добро центриране на друга резерва - Дуде Ндонгала и върна надеждите на своя тим.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    10 2 Отговор
    ``Етър`...
  • 2 Фен /неутрален/

    20 1 Отговор
    Мача беше доста добър за нашите стандарти. Двата отбора се представиха на добро ниво, въпреки мокрия и наводнен терен. Много добро впечатление ми направи младото момче от Етър, което отбеляза два гола. Мисля, че той стана и играч на мача. Поздравления за подкрепата на домакинската публика. Успех и на двата отбора в предстоящата надпревара във Втората Осмица. Въпреки, че доколкото знам, и Етър и Дунав изпитват сериозни финансови затруднения в момента. Хубаво ще бъде и догодина футболни градове, като Велико Търново и Русе, да имат представители в ППЛ!
  • 3 Етърфен

    10 0 Отговор
    Щастлив съм от успеха, но искам да поздравя и футболистите на "Дунав". Русе трябва да се гордее с тях. Русе е футболен град и трябва да помогне на сърцатия си отбор и треньор.

    Коментиран от #5

  • 4 Христо

    6 0 Отговор
    Само Етър.. Успех и на Дунав...
  • 5 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Етърфен":

    Благодаря за добрите думи.
    Поздрави!