Last news in Fakti

17 Юни, 2020 08:44 1 289 0

Северът срещу Юга!

  • купа на италия-
  • ювентус-
  • финал-
  • наполи

Ювентус и Наполи ще се изправят в спиращ дъха финал за Купата на Италия

Северът срещу Юга!  - 1
Снимка: БГНЕС

Само 5 дни след подновяването на мачовете в Италия, ще имаме честта и удоволствието да проследим емблематичен финал. Небезизвестен факт е, че враждата и омразата между шампионите от северния град Торино и южняците от Неапол е изключително силна.

Привърженици на Стадио Олимпико в Рим няма да бъдат допуснати по обясними причини, което със сигурност ще отнеме част от блясъка на невероятния дуел. Запалянковците и на двата тима са доказвали неведнъж, че могат да пресъздадат истински сблъсък и по трибуните.

Пътят и на двата отбора до финала не беше толкова лесен. "Старата госпожа" достигна последната фаза на турнира, елиминирайки Рома и Милан по пътя си, а "небесно-сините" трябваше да се справят със солидните тимове на Лацио и Интер. За Маурицио Сари и компания това ще е втори шанс за трофей през сезона, след като в началото на годината загубиха Суперкупата в мач срещу Лацио. Суперзвездата на Юве Кристиано Роналдо е устремен към шеста златна топка и със сигурност нов трофей в колекцията му ще бъде от голямо значение. От другата страна, Наполи не се бори за нищо в Серия А, освен за място в европейските клубни турнири. За момчетата на непримиримия Дженаро Гатузо остава Купата и похода им в Шампионската лига. Шоуто е гарантирано, макар и с по-малка атмосфера, заради празния олимпийски стадион в столицата на една от държавите с най-голяма футболна култура. Двубоят започва в 22ч. българско време и няма да бъде излъчван в роден ефир.

Автор: Роман Ковачев


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА