Last news in Fakti

18 Юни, 2020 20:04 1 211 0

УЕФА смекчава правилата за Финансовия феърплей

  • уефа-
  • финансов феърплей-
  • правила-
  • смекчаване-
  • криза-
  • коронавирус-
  • финанси

Идеята е да се позволи на страдащите финансови клубове да преодолеят по-лесно кризата в следствие на пандемията от коронавирус

УЕФА смекчава правилата за Финансовия феърплей - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА обяви, че ще смекчи правилата, свързани с Финансовия феърплей, за да позволи на страдащите финансови клубове да преодолеят по-лесно кризата в следствие на пандемията от коронавирус.

Заради липсата на мачове в последните месеци и с провеждането на останалите такива при закрити врата се очаква футболните отбори да пострадат сериозно финансово, заради което изпълнителният комитет на УЕФА се срещна във видеоконференция в четвъртък, на която начерта своя план за подпомагане на клубовете във финансовата несигурност.

Заради това правилото за отборите, играещи в евротурнирите, да харчат само това, което са изкарали чрез клубните си финанси, ще бъде отложено за 2020-а.

Вместо това финансовите числа за настоящата година ще бъдат разглеждани и оценявани заедно с тези от финансовата година 2021.

Това ще даде по-голяма възможност на клубовете да се справят със задълженията си по отношение на трансфери и заплати и да калкулират евентуалните загуби в отчетите за следващата година.

УЕФА се надява да неутрализира влиянието на пандемията като комбинира дефицитите за 2020 и 2021 като „допълнително позволи специфични Covid-19 корекции“.

В момента Манчестър Сити води съдебен спор с УЕФА по обвинение за нарушение на правилата на Финансовия феърплей като новите промени няма да засегнат въпросния спор, който може да доведе до забрана за участие в Шампионска лига в следващите два сезона.

Друго важно решение след срещата на европейската централа е препоръката към всички членки да удължат летния си трансферен прозорец до 5 октомври. Отборите, които ще участват в групите на евротурнирите пък ще трябва да регистрират тимовете си до 6 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА