Last news in Fakti

20 Юни, 2020 19:00 902 0

Херта прекъсна негативната серия с "чиста" победа над Леверкузен

  • херта-
  • байер леверкузен-
  • футбол-
  • бундеслига

Тимът от Берлин стигна до едно попадение във всяко от полувремената

Херта прекъсна негативната серия с "чиста" победа над Леверкузен  - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Херта (Берлин) сложи край на негативната си серия без успех в немското футболно първенство.

Столичани се наложиха над гонещия участие в европейските турнири състав на Байер (Леверкузен).

Херта постигна "чиста" победа с 2:0 над опонента си, като демонстрира тактическа зрялост и солидни, компактни действия в защитната фаза от играта.

Тимът от Берлин стигна до едно попадение във всяко от полувремената.

Първо точен бе Матеус Куня, който даде преднина на тима си след 22 минути игра. Привлеченият преди известен период от време от РБ Лайпциг футболист можеше и да удвои предимството на състава си, но пропусна да го направи преди почивката.

След паузата Доди Лукебакио вкара за 2:0 и по-скоро подсказа на телевизионните зрители кой ще бъде крайният победител в мача. Той се разписа след 54 минути игра, като до нова промяна в резултата така и не се стигна.

Така Херта изпревари намиращия се в ужасяваща форма Шалке 04, който загуби и днешния си двубой от кръга. Столичани са в средата на класирането.

Мястото на Леверкузен на последната позиция, от даващите право на участие в Шампионска лига бе поставено под въпрос, като след изиграването на всички срещи от кръга може да се стигне до размествания в подреждането.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА