Last news in Fakti

24 Юли, 2020 09:14 1 472 0

Удинезе подчини Ювентус и даде искрица надежда на Аталанта

  • серия а-
  • удинезе-
  • ювентус-
  • 2:1

На теория ''бергамаските'' все още имат шанс да станат шампиони

Удинезе подчини Ювентус и даде искрица надежда на Аталанта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Удинезе се наложи с 2:1 при домакинството на Ювентус от 35-ия кръг на Серия А. По този начин „фриуланите“ отложиха шампионските празненства на „бианконерите“. Това е пето поражение за торинци от началото на сезона. При успех в гостуването си на „Дачия Арена“ воденият от Маурицио Сари отбор щеше да триумфира с девета поредна титла три кръга преди края.

Кристиано Роналдо отправи опасен удар в 27-ата минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Удинезе.

Войчех Шченсни направи страхотно спасяване в 35-ата минута, когато отрази удар на Кен Сема.

Ювентус поведе в резултата в 42-ата минута, когато Матайс Де Лихт с далечен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Мусо.

Удинезе изравни резултата в 52-ата минута, когато Сема центрира в наказателното поле на Ювентус, където Несторовски засече топката с глава и я прати във вратата на Шченсни.

Удинезе стигна до победата с гол във втората минута на добавеното време на срещата. Секо Фофана надигра Алекс Сандро, а след това финтира Матайс Де Лихт, за да прати накрая топката във вратата на Шченсни.

Ювентус е първи с 80 точки, а Удинезе е петнадесети с 39 точки и почти си гарантира участието в Серия А и през следващия сезон. „Бианконерите“ могат да станат шампиони при победа в следващия кръг, когато приемат отбора на Сампдория.

В другия мач от Серия А, играл се късно снощи и явяващ се последен за 35-ия кръг, Лацио победи Каляри с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА