Last news in Fakti

27 Юли, 2020 09:56 1 455 6

Григор Димитров загуби и втория си мач във Франция

  • димитров-
  • тенис-
  • загуба-
  • лопес-
  • тайбрек-
  • демонстративен турнир

Българският тенисист загуби от Фелисиано Лопес с 2:3 части

Григор Димитров загуби и втория си мач във Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Завърналият се на корта след успешно лечение от коронавирус Григор Димитров загуби от 38-годишния испанец Фелисиано Лопес с 2:3 части (10:17, 15:14, 16:12, 12:16, 0:2) във втория си мач от второто издание на демонстративния турнир в Ница, организиран от треньора на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу.

Димитров падна в първата част, но след това подобри играта си и обърна нещата в своя полза, печелейки следващите две четвъртини. В крайна сметка Лопес успя да изравни да докара нещата до тайбрек, в който двойна грешка провали Григор, който допусна второ поражение в надпреварата, а испанецът пък записа втора победа.

Вчера най-добрият български тенисист дебютира в Ultimate Tennis Showdown (UTS 2) с поражение с 0:4 части от френския ветеран Ришар Гаске, а Фелисиано Лопес надви Алексей Попирин с 3:1 части.

Надпреварата се провежда в експериментален формат с четири четвъртини от по 10 минути всяка. Ако се достигне до равенство 2:2 части, се играе решителна пета, която се взема на принципа на „внезапната смърт“ – първият тенисист, записал две поредни точки, е победител.

За Григор това е първо участие на турнир, след като обяви, че е излекуван от коронавируса, с който се инфектира след участието си на двата демонстративни турнира от веригата „Адрия Къп“ в Белград и Задар. Българинът в момента се опитва да се върне към добрата си състезателна форма преди рестарта на сезона в мъжкия професионален тенис през август.

Турнирът е с продължителност от две седмици, като играчите са разпределени в две групи от по четирима. Срещите за трофея на Ultimate Tennis Showdown 2 са на 1 и 2 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    8 0 Отговор
    Сега ще каже че друг му е виновен точно като хасковец преди пенция
  • 2 Мангъров

    2 1 Отговор
    Милиционери, човтаряйте след мен: "Коронавирусът не е опасна инфекция".
  • 3 Обективно

    6 1 Отговор
    Гришо - най желаният съперник в историята на тениса. Куцо и сакато го перфаши здраво...
  • 4 Борг

    4 0 Отговор
    Тоя забрави кога е печелил мач.
    "Хубаво свири момчето ама не може да започва."
  • 5 Бен Хур

    6 0 Отговор
    Сефте..
  • 6 Никак

    1 0 Отговор
    Не съм изненадан.