Last news in Fakti

3 Август, 2020 17:46 1 298 2

ФИФА: Разследването срещу Инфантино е необосновано!

  • разследване-
  • президент-
  • защита-
  • инфантино-
  • фифа-
  • доказателства

"Никога не е имало основателни причини за разследване, защото не се е случило нищо, което дори да се доближава до криминално деяние", твърдят от футболната централа

ФИФА: Разследването срещу Инфантино е необосновано! - 1
Снимка: БГНЕС

Разследването, което започна спецпрокуратурата на Швейцария срещу президента на ФИФА Джани Инфантино, е необосновано, твърдят от международната футболна асоциация.

Инфантино бе погнат след разкрития за негови срещи с Главния прокурор на страната Михаел Лаубер през 2016 и 2017 година.

"Никога не е имало основателни причини за разследване, защото не се е случило нищо, което дори да се доближава до криминално деяние", твърдят от ФИФА и добавят, че всички срещи са били официални и са извършени на публични места като хотели и ресторанти, без да бъдат обществена тайна.

"ФИФА и нейният президент отхвърлят категорично всички твърдения за оказване на влияние върху прокуратурата".

Според международната футболна асоциация разследването е с неясна обосновка и няма наличие на каквито и да било детайли по случая. Поради тази причина Джани Инфантино ще продължи да изпълнява ангажиментите си като президент на ФИФА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    1 0 Отговор
    ... да, да, ама не..то в началото и срещу дядото от Швейцария бе необосновано, а по късно се откри какъв крадец е бил.. и бе толкова нагъл, че молеше да си завършил мандата (разбирай да се накраде докрай)..
  • 2 КАКВА СЛУЧАЙНОСТ

    1 0 Отговор
    ИНФАНТИНО Е ОТ СЪЩОТО СЕЛО В ШВЕЙЦАРИЯ КАКТО МИНАЛИЯ ШЕФ НА ФИФА