Last news in Fakti

19 Август, 2020 16:17 2 201 13

Формула 1 се завръща в Турция

  • формула 1-
  • турция-
  • истанбул

 Състезанието се готви за 15 ноември, когато времето може да е доста променливо

Формула 1 се завръща в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гран при на Турция отново ще бъде част от календара на Формула 1 през тази година, съобщи racefans.net, позовавайки се на източници от самата писта и Либърти, предава Clubs1.bg. Състезанието се готви за 15 ноември, когато времето може да е доста променливо, но транспортирането на Формула 1 от Имола, където ще е предходната надпревара, няма да е трудно. Истанбул парк бе построен специално за Гран при през 2005 г. и до 2011 г. посрещаше кервана. Домакините обаче не се разбраха с Бърни Екълстоун за размера на таксите и най-хубавата от новите писти остана без състезание. Сега заради пандемията от COVID-19 и специфичните условия в света, домакините са готови да направят състезание при закрити врати и да посрещнат отново Формула 1. Местните медии дори вече потвърждават сключена сделка.

Турция ще влезе в схемата на мястото на продължаващите да преговарят с Либърти - Виетнам и Китай, където част от екипите от Формула 1 не искат да пътуват, въпреки далеч по-добре овладяваната зараза. Турските власти гарантират пълна изолация на всички във Формула 1, а пътуването е много по-лесно с частни самолети до близкото летище Сабих Гьокчен.

След Турция керванът директно ще се пренесе към Бахрейн, където ще има две състезания. Второто ще е на външната конфигурация на трасето. Финалът ще е както е планирано - в Абу Даби, и така общият брой на състезанията тази година ще е 17.

Ето и оставащите 11 старта:

30 август – Спа-Франкоршамп

6 септември – Монца

13 септември – Муджело

27 септември – Сочи

11 октомври – Нюрбургринг

25 октомври – Портимао

1 ноември – Имола

15 ноември – Истанбул

29 ноември – Бахрейн 1

6 декември – Бахрейн 2

13 декември – Абу Даби


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    7 2 Отговор
    Драги българи - ето , гледаме Ф1 в Турция и ходим на море в Гърция. Да благодарим на едни 240 човека , благодарение на тях имаме тези възможности както се изрази една тиква.
  • 2 гост

    5 1 Отговор
    Ако не падне ограничението за публика на стартовете и последстващата 14 дневната карантина локацията за зрителите не е от особенно значение. Иначе ни е близко, доста бългрски знамена се виждаха сред трибуните на предишни стартове.
  • 3 миш

    6 0 Отговор
    Защо не искат да дойдат тука,имаме магистрали на кожа,ще се сцепат от каране,а Баце ,ще връчи купата на ГЕРБ.

    Коментиран от #5, #11

  • 4 Ашколсун

    4 1 Отговор
    Аферим машала
  • 5 На село

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "миш":

    Защото в нашата полицейска държава КАТ-аджията ще иска да ги спира на всеки завой за по 20 лв.
  • 6 На гол тумбак

    2 1 Отговор
    чифте пищови.

    Коментиран от #7

  • 7 Калпак

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "На гол тумбак":

    На когого?
  • 8 Калпаци

    2 0 Отговор
    Знаете ли Фесовете на кого правят гуми? А българите на никого.
  • 9 Историк

    3 0 Отговор
    Баце беше договорил писта в Доброславци, финансирана от Катар. Хората земи накупиха в района. Бати тъпотията...
  • 10 радио Ереван

    6 0 Отговор
    Летището се казва Сабиха Гьокчен ! Наименувана е на е турски пилот, първата жена в света, която пилотира самолет-изтребител, и първата, която работи във военната авиация. Намира се в азиатската част на Истанбул на приблизително 80км от европейската.
  • 11 Каш

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "миш":

    Да си си чупяпя колата ли?
  • 12 Нещастието да си българин

    0 0 Отговор
    И това ли имат турците? Срам ме е срам. Едни мартенички не можем да произведем, а трябва да ги внасяме от Китай. Нашите тумбаци не се на ядоха, за България никой нищо не прави. Едно голямо черно петно са последните 30 години в историята
  • 13 viki

    0 0 Отговор
    климата в Истанбул е същият като другите черноморски градове Бургас и Варна! Средата ноември 15 - 16 ноември или вали сняг или има жестока поледица и минус 2 градуса по обед! Във ФИА нямат грам акъл толкова късно 15 ноември да организират етап на брега на черно море до Истанбул!