Last news in Fakti

28 Август, 2020 22:51 2 370 6

Берое разпиля Ботев Враца у дома и поведе в класирането

  • берое-
  • ботев враца-
  • футбол

Заралии имаха тотално предимство и спечелиха срещата с 6:0

Берое разпиля Ботев Враца у дома и поведе в класирането - 1

Берое разгроми Ботев (Враца) с 6:0 във втория мач от четвъртия кръг на Първа лига. Заралии имаха тотално предимство и след този успех излязоха начело в класирането на българския шампионат. "Зелените" имат 8 точки, с колкото е и Царско село, но е с по-добра голова разлика. 11:3 за Берое срещу 4:0 за столичани. Ботев падна с една позиция и вече е на 11-о място с голова разлика 5:11.

Домакините започнаха много настъпателно и трайно се настаниха в полето на съперника. Те пресираха високо и врачани срещаха сериозни проблеми с изнасянето на топката.

Постепенно момчетата на Тони Здравков израниха играта и за около десетина минути имаха леко предимство. Но след това последва вихрушка пред тяхната врата.

В 24-ата минута Гаюс Макута вкара отблизо за 1:0 след пас на Ибрахима Конте. Иван Минчев даде преди това страхотен извеждащ пас. 8 минути по-късно Минчев удвои след феноменален гол след шут от около 30 метра.

Беройци започнаха да се забавляват и се наложи Красимир Костов да прави хубави спасявания. В 42-ата минута Макута вкара второто си попадение след удар през Венцислав Керчев за 3:0.

В началото на второто полувреме резултатът стана 4:0. Алиун Фал стреля точно с глава след хубаво центриране на Стив Фуртадо. Това освободи изцяло играта на домакините и те продължиха да натискат.

В 62-ата минута току-що появилият се Кийлиън Лебон се разписа след хубаво спиране на гърди и плътен разстрелващ удар отдясно. В 68-ата минута Алиун Фал преодоля Костов след хубав извеждащ пас на Октавио и вкара на празна врата за 6:0.

В края играчи и двата отбора получиха контузии, като се случи резервите Лебон и Радослав Апостолов да престоят на терена само по няколко минути.

Така Ботев развали доброто впечатление от първите си срещи. С тази игра Берое може спокойно да мисли за нещо сериозно в настоящия шампионат.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудогорско пиле

    10 1 Отговор
    Ако Херо беше останал в Лудогорец, още щяха да са в ШЛ. Изобщо идеята да го сменят с не европейски треньор беше върхът на глупостта.
  • 2 Каквото човек сам си направи....

    9 2 Отговор
    Едва ли наш треньор с всичкия си акъл би се хванал вече с делиорманци! Ясно е, че каквото и да постигне, той ще танцува едно лято! Но пък ние си знаем - на мен това няма да се случи! Затова тепърва ще се прилага хватката на Хубчев и...Та никой не му е крив на Херо - за един пробит долар в повече! Наверно още му е криво,но кой му е виновен?
  • 3 Covid 20

    7 1 Отговор
    Много добър мач, чудесна игра за нивото на българския футбол. Много красив гол на Минчев браво! Такива мачове искам да виждам!
  • 4 Забелазахте ли

    3 2 Отговор
    че на снимката 3-ма от 5-те футболисти са черни...
  • 5 Фен

    7 2 Отговор
    Браво на Херо , че постъпи спортсменски и спря отбора си след 6:0 .

    Коментиран от #6

  • 6 ФЕН

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Фен":

    По скоро разследване от УЕФА за симулативна игра и сериозно наказание! Щото тотаджийските сайтове са спонсори, а тия, които залагат на живо , силно прецакани!