Last news in Fakti

29 Август, 2020 09:36 1 564 3

Левандовски: Бих връчил "Златната топка" на себе си (ВИДЕО)

  • роберт левандовски-
  • байерн мюнхен-
  • златна топка

Полякът стана голмайстор и на трите състезания, в които триумфираха баварците - Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига

Левандовски: Бих връчил "Златната топка" на себе си (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски изигра най-силния сезон в кариерата си и имаше огромна заслуга за требъла на баварците. Полякът стана голмайстор и на трите състезания, в които триумфираха баварците - Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига. Всичко това щеше да го превърне в основен претендент за "Златната топка", но организаторите от France Football решиха да не връчват наградата през тази година.

"На кого бих връчил "Златната топка" за 2020 година? На себе си", откровен бе Лева пред Kanal Sportowy.

Американското издание Bleacher Report вече стартира петиция на сайта Change.org, с която призовава France Football да преосмисли позицията си и да проведе анкетата. До момента петицията е подписана от над 140 000 човека.

Както е известно, френското списание мотивира отказа си да даде наградата с пандемията от коронавирус и неравнопоставеността между футболистите от отделните първенства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С500

    1 0 Отговор
    Митко Илиев е номер 1
  • 2 Много е скромен

    2 0 Отговор
    Дори и така да е..... Трябва и другите да го кажат.
  • 3 Мартин Камбуров

    0 0 Отговор
    Аз съм най-заслужил.