Last news in Fakti

31 Август, 2020 19:52 3 119 19

Димитър Бербатов с със силен коментар за историческия мач за Локо Пд с Тотнъм

  • димитър бербатов-
  • футбол-
  • локомотив пловдив-
  • тотнъм

Това е добра новина за българския футбол като цяло

Димитър Бербатов с със силен коментар за историческия мач за Локо Пд с Тотнъм - 1
Снимка: БГНЕС


Българската футболна легенда Димитър Бербатов даде ексклузивно интервю за Gong.bg, в което коментира жребия в Лига Европа. Малко по-рано днес съдбата отреди в мач от втория квалификационен кръг на турнира Локомотив Пловдив да посрещне на „Лаута“ не кой да е, а английския гранд Тотнъм.

Здравейте, г-н Бербатов. В крайна сметка съдбата определи Жозе Моуриньо и компания да дойдат на крака в Пловдив, какви са вашите мисли след жребия?

- Това е добра новина за българския футбол като цяло, най-вече за Локомотив Пловдив, защото те ще имат възможност да премерят сили с един много добър европейски отбор. Знаем какви футболисти има, знаем кой е треньор на Тотнъм, така че ще бъде тежко изпитание за Локомотив Пловдив. Тотнъм е фаворит, то е ясно, но всички обичаме изненадите, така че може и да се получи една в този случай, знае ли човек.

Англичаните се готвят за изразителна победа, а българите се радват, че ще срещнат отбор от такъв калибър. Колко голяма е пропастта според Вас между родния футбол и този в чужбина?

- Пропастта я има и е голяма, всички знаем. Феновете на Тотнъм се шегуват, защото идват в България и си мислят, че ще им бъде лесно, но всъщност няма да е така. Поне се надявам момчетата на Локомотив Пловдив да направят живота на Тотнъм труден, за да може като гледам мача да ми е интересно. Да не е едностранен мач, в който единият да напада, другият да се защитава. Локомотив Пловдив няма какво да губи, пък и кой знае, може някой да си заслужи изненадващ трансфер чужбина по този начин. Ако покажеш хубава игра, ще те видят.

Все пак всичко се решава в една среща, така че чудеса не са изключени. Способен ли е според Вас Локомотив Пловдив на едно малко футболно чудо?

- Защо не? Разбира се, че Тотнъм са ясни фаворити в двубоя и сигурно ще излязат и победители накрая, но човек никога не трябва да спира да се надява. Пожелавам успех на Локомотив Пловдив. Ще гледам мача, ще им бъде трудно, особено без публика. Това е най-големият минус в случая. По този начин се намаля шансът, който имаха ако имаше публика, тъй като щеше да е интересно преживяване за всички там. Но това е футбол, да не забравяме. Колкото и минимални да са шансовете – има ги. И докато ги има, човек трябва да вярва!

Вие от коя страна ще гледате двубоя, кой отбор ще подкрепяте?

- Миналото ми с Тотнъм е там и няма как да бъде изтрито. По мое време са спечелили единствения трофей до момента от толкова време. Много пъти съм казвал, че е крайно време да спечелят нещо. Каквото и да е. Целта им е да спечелят този турнир. Следя ги и им пожелавам успех. От друга страна, като българин, стискам палци и на българските отбори да се представят добре, така че ще гледам и ще се наслаждавам. Дано са подготвили терена в перфектно състояние - да може топката да върви, не да отскача. Дано станем свидетели на хубав мач и да видим накрая какво ще се получи, стискаме палци. Може би Локо Пловдив ще изненада всички, колкото и малка да е вероятността.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    12 29 Отговор
    Кой беше тоя ...май някакъв художник?

    Коментиран от #3, #15

  • 2 месара

    8 18 Отговор
    абе , тоя кой го пита та дава мнение !?

    Коментиран от #16

  • 3 Pob Halford

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Да, художник, скулптор, хореограф и актьор и какво ли още не бе Бербо на терена... какъвто дай боже по-скоро отново да имаме, ама надали.
  • 4 Реалист

    7 3 Отговор
    0:5 ако Локомотив им ден
  • 5 Тц,!

    6 18 Отговор
    Куциьо кон бербат бил легенда !?!?! Тоа и за реклама на кенеф не става !

    Коментиран от #6

  • 6 Хаха

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Тц,!":

    Бербатов "не ставал" за нищо.... Я ни кажи ти кой си, г-н световнонеизвестен, както и какво си постигнал в твоето житейско поприще повече от Бербатов в неговото - футбола?!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 айсиктир

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    А ти кажи в кой отбор, в който отиде, не го обявиха за трансферен провал. А Фергюсън не го включи в групата за финала на КЕШ.

    Коментиран от #17

  • 9 Багера

    6 2 Отговор
    Прекрасен жребий награда за Хр.Крушарски голям мъжкар,както и целият отбор на ЛОК!Успех!
  • 10 И все пак

    6 1 Отговор
    Достоен коментар от достоен българин, преди всичко! Браво на Димитър! Представям си само подобен разговор с нарциса Лечков...
    .
  • 11 Кико

    9 0 Отговор
    Не съм му фен, но фактите говорят - голмайстор на сезона (Англия) и изравнен рекорд по вкарани гола в един мач, пет! (пак Англия)... А Фъргюсън не го включи, защото не му "уйдисваше" на акъла...

    Коментиран от #18

  • 12 Пазарджик

    8 0 Отговор
    Абе каква е тази злоба във вас Бе, спите ли спокойно като напишете такъв.....Кой е Бербатов ли, бъдете сигурно че е по-добре от вас завистници.....
  • 13 Ужасът

    1 4 Отговор
    Доста алчен тип.
  • 14 Респект

    6 1 Отговор
    Бербо е велик
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 асд

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "айсиктир":

    в нито един отбор не е определен като трансферен провал
    я ти ми кажи кой друг е вкарвал хеттрик на ливърпул ? чакам
  • 18 И защото Бербатов

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кико":

    засенчваше любимия дърводелец на Фергюсън. Видя се какво стана без Бербатов - после самият Фергюсън викаше " Вай, Вай, сбърках..." - и това ако не е признаване колко е голям Бербатов, кое би могло да бъде?
  • 19 ааа

    2 0 Отговор
    Че имаше талант имаше,обаче че го мързеше да се затича...