Last news in Fakti

5 Септември, 2020 17:26 2 142 3

Луис Енрике: Клубът е по-голям от един играч

"Няма да гледаме чудесен играч в Барселона, но клубът ще продължи да печели трофеи без Меси", смята селекционерът на Испания

Луис Енрике: Клубът е по-голям от един играч - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на Испания Луис Енрике коментира ситуацията с Лионел Меси в Барселона. Бившият наставник на каталунците е категоричен, че всеки клуб е по-голям от отделните личности, и изрази съжаление, че взаимоотношенията между двете страни в този случай не са били по-приятелски.

“Това е много деликатна тема, не знам дали да се изкажа по нея. Вярвам, че клубовете са над всички хора. Барселона, основан през 1899 г., е сред най-добрите в света и винаги е печелил трофеи. Очевидно е, че имаше прекрасна връзка между двете страни. Лео направи така, че Барса да израсне много благодарение на неговата голяма продуктивност. Щеше да ми хареса много повече да се беше стигнало до съгласие между двете страни. Рано или късно, Меси ще престане да играе за Барса. Щеше да е добре да има взаимна благодарност, както и ситуацията да беше по-приятелска. Ще е жалко в деня, в който той си тръгне. Няма да гледаме чудесен играч, но клубът ще продължи да печели трофеи без Меси, както и Меси ще продължи да бъде невероятен още много години, ако напусне”, заяви Енрике на пресконференцията си преди мача срещу Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    1 3 Отговор
    В Барселона трябва да са благодарни на Кройф и Стоичков, че върнаха в клуба шампионския дух и той започна да доминира в световния клубен футбол. Сега и с Меси този дух изчезна, въпреки гениалните му качества. Със Стоичков България стана четвърта, а с Меси Аржентина не успя да стане шампион.

    Коментиран от #2

  • 2 xxl

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "3.14К":

    Да бе,станаха само вицешампион,а на клубно ниво спечели в пъти повече от Кройф и Стоичков.Но иначе си разбирач.

    Коментиран от #3

  • 3 3.14К

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "xxl":

    А Аржентина с Марадона? Колко време игра Стоичков в Барселона ? Меси започна на 17г в първия отбор.