Last news in Fakti

17 Септември, 2020 15:47 1 895 2

Предлагат революционни промени във формата на Серия "А"

  • гравина-
  • предложение-
  • формат-
  • финална осмица-
  • серия а-
  • интерес

Идеята е Серия “А” да се провежда в три фази с финална осмица

Предлагат революционни промени във формата на Серия "А" - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина предлага промяна във формата на местното първенство. Идеята е Серия “А” да се провежда в три фази с финална осмица. В момента 20 тима играят по два пъти един срещу друг.

“Интересът към калчото в сегашния му вид спада и затова предлагам промени, заради което всеки кръг да бъде интересен - заяви Гравина пред Corriere dello Sport. - Работя върху вариант за сезон с три фази и финална осмица, която да се бори за Скудетото.”

Той обаче осъзнава, че не всичко ще се реализира толкова лесно, като е възможно да има много критици. “Някои се опасяват, че по-силните отбори ще са потърпевши заради прилагането на плейофи - обясни Гравина. - В действителност това няма да е така, ако успеем да създадем първенство, което всяка седмица да удивлява хората. С настоящия формат рискуваме да загубим част от зрителите, защото в определени етапи от сезона няма значение дали биеш, или губиш. А това вече няма никакъв смисъл.”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от бъдещето

    1 2 Отговор
    Националните шампионати са изпята песен. 90% от футболните отбори ще се закрият. Ще си направят една лига с 10 отбора и ще редят яко мачовете.
  • 2 миш

    3 0 Отговор
    По-добре направете всеки месец финални осмици,спици и търкалета.Само глупости.Тая игра е измислена преди 100 години и точка,само променяте разни правила във футбола.Играят по два пъти и най-добрия е първи,това е.Не ,като у нас.