Last news in Fakti

19 Септември, 2020 13:27 2 106 4

Григор Димитров: Знам какво е чувството да си на 19 и да си отпуснат във важните точки

  • синер-
  • димитров-
  • победа-
  • опит-
  • тенис-
  • мастърс-
  • рим

Българският тенисист смята, че е победил Яник Синер с опита, който е натрупал през годините

Григор Димитров: Знам какво е чувството да си на 19 и да си отпуснат във важните точки - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров определи опита си като основна причина за победата над 19-годишния Яник Синер на осминафиналите на Мастърса в Рим. Българинът срещна огромна съпротива от , но осъществи пълен обрат до 4-6 6-4 6-4 и за втори път в кариерата си се класира за финалната осмица във Вечния град. Следващият му мач е днес след 19:00 ч. българско време. Бившият №3 и 14-ият в света закриват програмата на корт „Пиетранджели“.

„Той игра много добър тенис в първия сет. Аз търсех начини да намеря играта си в тази част. Определено не играех най-добрия си тенис, така че опитвах да открия нови начини. Когато вторият сет започна, аз вече изоставах с пробив, така че трябваше да се успокоя, да забавя нещата и да намеря начин веднага да върна брейка, което и сторих“, каза Григор пред ATP.

„Това наистина ми помогна. После третият сет вървеше точка за точка до последно. Страдах заради неговата добра физическа издръжливост. Накрая той започна да изстрелва топката. Всичко му се получаваше в последните два гейма и ситуацията беше много деликатна. Но имах и малко късмет в края, което ми помогна“, сподели българинът.

Накрая той сервираше за победата при 5-3, но допусна връщане на пробива. Въпреки всичко не се разконцентрира, вложи всичко в ретурите си и това му помогна да затвори мача с 6-4 от посрещане.

„Знам какво е чувството да си на 19 и да си отпуснат в тези важни точки. Знаех какво трябва да направя и трябваше да приема това, което се случва. Това беше ключът в тези брейкболи. Трябваше да осъзная как да запазя постоянството в играта си и да я кача на по-горно ниво“, каза Димитров.

Денис Шаповалов е съперникът на Григор на четвъртфиналите на Мастърса в Рим. 21-годишният канадец преодоля съпротивата на Юго Умбер след обрат до 6-7(5) 6-1 6-4 и за втори път този сезон ще срещне българина.

В общия баланс между двамата първата ни ракета води с 2-0 успеха. През 2016 Григор надигра опонента си с 6-4 6-3 на Мастърса в Канада, а тази кампания го надигра в Ротердам с 6-3 7-6(3). В Нидерландия доказа, че стилът на Шаповалов може да се определи като удобен за него, но младият канадец разви играта си още повече и демонстрира това на US Open, където се класира на четвъртфиналите.

„Ще има много повече от тези мачове. Хубаво е да виждаме такива млади момчета. Мисля, че конкуренцията е налице, без значение от това на колко години си. Бил съм от другата страна и знам какво е чувството, така че сега мога да разчитам повече на опита си“, каза бившият №3.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    3 1 Отговор
    Браво Гришо ! имаш шанса да спечелиш турнира .
  • 2 цербер

    1 1 Отговор
    Българинът срещна ГОЛЯМА съпротива. А не огромна.
  • 3 Лост

    1 0 Отговор
    Лошото е че знаеш и също го правиш.
  • 4 Къртев ✍️

    0 0 Отговор
    Браво, заслужава да продължи