Last news in Fakti

19 Септември, 2020 18:30 1 774 0

Димитър Кузманов отказа турнир заради положителен тест за коронавирус

  • кузманов-
  • коронавирус-
  • тестове-
  • положителен-
  • отрицателен-
  • отказ-
  • участие

Вторият тест на българския тенисист бил отрицателен

Димитър Кузманов отказа турнир заради положителен тест за коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Втората ракета на българския тенис Димитър Кузманов е отказал участие на турнира в Сибиу от сериите ATP Challenger, след като е дал положителна проба за COVID-19.

Това стана ясно от публикация на 27-годишния тенисист във „Фейсбук“. Мико съобщава, че не е проявявал никакви симптоми и затова си е направил втори тест.

Резултатът от него е отрицателен. Докато излезе информацията от изследването е наближавал крайния срок за потвърждение на участието в турнира. Затова и Кузманов е отказал.

Българският тенисист, който е 292-ри в световната ранглиста, обеща, че ще си направи и трети тест, за да е сигурен, че е напълно здрав.

„Най-важното нещо е, че всички около мен са здрави и вече спокойни. Мой съвет: тествайте се 2 пъти. Явно понякога стават грешки в системата. Пазете се! Спазвайте всички мерки, пийте си витамините и бъдете здрави!“, написа Мико в социалната мрежа.

Както е известно, най-добрият български тенисист Григор Димитров беше заразен от COVID-19 след участие на турнир от веригата „Адриа Тур“ в Белград. Григор се пребори трудно с болестта и признава, че още не е напълно възстановен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА