Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 18:44 2 790 6

Арменски национал спря с футбола на 28 години - отива на война

  • хароян-
  • пушка-
  • армия-
  • война-
  • футбол-
  • кариера-
  • национален отбор-
  • край

Вараздат Хароян реши да хване пушката

Арменски национал спря с футбола на 28 години - отива на война - 1
Снимка: БГНЕС

Страните на Армения и Азербайджан са във война, която накара НАТО, Европейският съюз, и Москва да ги призове да прекратят военните действия. Въпреки това, изправена пред необходимостта от укрепване на армията си, Армения помоли всички под 40 години да се присъединят към нейните редици.

Сред приелите този призив е капитанът на арменския национален отбор Вараздaт Хароян.

През последните три сезона Хароян игра за руския отбор Урал. 28-годишният футболист беше на път да подпише с гръцкия Лариса. Гръцкият клуб получи съобщение от агента на играча, в което Хароян обяснява ситуацията и решението си.

Арменският футболист е взел решение да прекрати своята кариера и да отиде на война. Централният защитник е изиграл общо 243 мача в своята кариера, като е вкарал 12 гола и има 6 асистенции. За националния отбор на страната си Хароян има 51 мача и е отбелязал 2 гола.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 2 Отговор
    Мъжко решение.Родината е по важна от парите.
  • 2 Ххх

    22 4 Отговор
    Това е нация от личности. Нация, която заслужава да се запази и да пребъде. За разлика от нашата. И у нас има свестни и отдадени хора, които при нужда предполагам биха се сражавали по същия начин. Но, за съжаление имаме и твърде много Киряк Стефчовци, които с лека ръка биха предали род и родина в името на личното си добруване. И да напомня поименно за някои от тях, защото те се застъпиха за мюсюлманската кауза в последните дни. Един Плевнелиев например, който в интервю за азербайджанско издание или информационен сайт публично осъди арменската "агресия". Или един Коритаров - сутринта го слушах на повторение по ТВ Европа. И той твърдо защитаваше азербайджанската кауза. Даже в коментара си обясняваше какъв фашизиран народ били арменците. Как сътрудничели на Русия през Първата световна война срещу турската държавност, поради което били избити или просто изчезнали. Как арменците сътрудничели на Хитлер през Втората световна, поради което си издействали статут на висша арийска раса. И какви ли още не нелепици от сорта. И тези двамата може би се именуват българи ?

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Гюле болшевишко

    7 16 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Тъпчо недей разтяга локуми Азерите се сражават за родината си Арменците са окупатори Това е историческата истина

    Коментиран от #4

  • 4 Веселяка

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гюле болшевишко":

    Все пак прочети че тази територия е населена с арменци от незапомнени времена. Така че решението е около определяне на разумна цена и Нагорни Карабах официално да си стане Арменска територия.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мони трабанта

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Тези 2 и на сън да ги видиш им удари по един шама-р!