Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 19:26 2 997 17

Рафаел Надал размаза Джокович на финала на Ролан Гарос и вдигна 13-ия си трофей от турнира

  • надал-
  • джокович-
  • ролан гарос-
  • финал-
  • разгром-
  • трофей-
  • титла

Испанецът се подигра със световния номер 1 и го разби с 6:0, 6:2, 7:5

Рафаел Надал размаза Джокович на финала на Ролан Гарос и вдигна 13-ия си трофей от турнира - 1
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал победи Новак Джокович с 3:0 (6:0, 6:2, 7:5) в тазгодишния финал на "Ролан Гарос" и спечели своя 13-и трофей от турнира със 100-ната си победа в Париж. Испанецът се изравни с живата легенда Роджър Федерер по брой отличия в турнири от Големия шлем и вече има 20.

Надал взе първия сет на нула, което се е случвало само един път в досегашното съперничество между двамата - през 2019 година на турнира в Рим през 2019 година, когато е последният успех на испанеца над сърбина. Първият сет започна страхотно за Надал и той проби Джокович още в първия гейм при първия си брейк пойнт. Последва оспорван втори, който Надал също спечели, за да се стигне до пробив за 3:0. Джокович можеше да върне един пробив в четвъртия гейм, но пропусна да го стори на три пъти и Надал поведе с 4:0. Краля на клея проби сърбина за 5:0, след което категорично взе сета с 6:0 при свой сервис.

Вторият сет също се разви изцяло в полза на Надал, който на три пъти се размина с пробив в първия гейм, но в третия успя да дръпне на Джокович при негов пробив. Между тях сърбинът спечели първия си гейм в мача за 1:1. Надал продължи да е по-агресивен и за втори път в сета проби съперника си за 4:1, след което преднината му стана 5:1. Джокович направи нещата малко по-почетни с втори спечелен гейм за 5:2, но нямаше сили за повече и загуби сета с 2:6.

Третият сет предложи повече интрига и играта тръгна гейм за гейм. В петия Надал успя да пробие Джокович и поведе с 3:2, но сърбинът веднага му го върна и изравни за 3:3. В следващите четири гейма нямаше изненада, а при 5:5 Джокович прати две важни топки в аут и допусна пробив. Надал се възползва по най-добрия начин и взе сета с гейм на нула за крайното 7:5.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гоуст

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тошо":

    Кой ли ме би бил натакован срещу Надал на Ролан Гарос? Това му е 13-та титла...
  • 3 Немо

    10 18 Отговор
    Още преди 2 мача Джокович каза, че има проблеми с контузия, макар онзи отворко Буста да го обвини че симулира в мача помежду им. Няма начин да се остави да го бият така, ако всичко му е наред

    Коментиран от #5, #6, #9, #12

  • 4 Тенис фен

    20 13 Отговор
    Къде са сега сръбските простаци Сърджан и Диана Джокович, родителите на " Ноле" да видят провала и унижението на синчето си- " най-добрият в света??Ха ха ха!! Къде е хърватинът Иванишевич,който заяви,че Рафа Надал няма шансове?? Срам и позор!!
  • 5 Тенисексперт

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Немо":

    Ха ха ха! Кареньо Буста беше абсолютно прав!! От години Джокович ,когато стане напечено,вика физиотерапевт!! А ако за този мач не е бил на 100%,защо излиза изобщо да играе?? Надал не е Сульо и Пульо!!!
  • 6 Тенисексперт

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Немо":

    Кое не му беше наред на Джокович бе неграмотен отворено?? Сигурно имаш предвид психиката / като на нашия Гришо /?? или възпитанието и акъла??
  • 7 Роджър Федерер

    3 2 Отговор
    Тоя " Немо" бил голям отворко бе?? Ха ха ха ха!!
  • 8 Друг специалист

    17 1 Отговор
    Абсолютно прав е тенисфенът в оценките си за Сърджан и Диана Джокович,които плюеха Федерер и Надал,защото завиждали на синчето им!! Те оплюха и нашия Гришо затова,че заразил " Ноле" с " короната"!!
  • 9 Гюро

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Немо":

    За каква " контузия бръщолеви тоя " Немо"?? Сигурно за контузия на тъпата сръбска тиква???!

    Коментиран от #15

  • 10 Сърджан и Диана Джокович

    6 2 Отговор
    С удоволствие ще гледаме и повторението на този мач!! Много се изкефикме!! Хи хи хи хи!!
  • 11 Сърджан и Диана Джокович

    3 0 Отговор
    С удоволствие ще гледаме и повторението на този мач!! Много се изкефихме!! Браво на синчето ни !! Падна,ама " достойно"!! Ха ха ха!!
  • 12 Алфа Вълкът

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Немо":

    Тенис не следя, освен по спортните новини и рубриките. Това му е дежурния номер на умрялата сръбска лисица - "Контузен съм и за тва ме биха".
  • 13 Тенисексперт

    1 1 Отговор
    Май на бая години ще се наложи на Джокович да души пръднята на Федерер и Надал?? Ха ха ха¡

    Коментиран от #14

  • 14 Факт

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Тенисексперт":

    Баш Надал е най-некадърния освен на клей на друго немое.Джокович е най-комплексният тенесист.Абсолютен факт.

    Коментиран от #16

  • 15 Тв зрител

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гюро":

    Ако на Джокович нещо не му е било наред,кому к..ра дири на финала срещу Краля?? Ха ха ха ха!!
  • 16 Тенисексперт

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Факт":

    А бе неграмотник!! Първо се научи да пишеш грамотно!! Надал има и 7 / седем/ титли от Шлема на другите настилки!! Ясно??
  • 17 глоги

    0 0 Отговор
    Рафаел Надал направо го разстреля. Джока правеше неприятни номера с късите топки,но в краен случай номерата му не минаха. Не може един тенисист с претенции да е толкова евтин и то на финала на "Ролан Гарос",прави лошо впечатление. Щом си Новак Джокович, ще играеш смело и стабилно,а не все едно че от вчера си в тениса.