Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 09:52 1 890 1

Полицията арестува 76 души по време на празненствата за титлата на Лейкърс

  • ла лейкърс-
  • баскетбол-
  • нба-
  • арестувани

Тълпата, наброяваща между 1000 и 2000 души, се бе събрала пред клубната зала "Стейпълс Сентър" след шестия мач от финалната серия срещу Маям

Полицията арестува 76 души по време на празненствата за титлата на Лейкърс - 1
Снимка: БГНЕС

Общо 76 души са арестувани и полицията е регистрирала повече от 30 акта на вандализъм срещу недвижимо имущество по време на неофициални, неорганизирани празненства по случай титлата на Лос Анджелис Лейкърс от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), съобщава "ЛА Таймс".

Тълпата, наброяваща между 1000 и 2000 души, се бе събрала пред клубната зала "Стейпълс Сентър" след шестия мач от финалната серия срещу Маями, спечелен със 106:93, който донесе трофея.

Властите съобщават, че при безрезиците осем служители на реда са получили медицинска помощ, а трима фенове са откарани в болница заради наранявания от стоп патрони.

Според доклада празненствата са били в голямата си част мирни, но на тях е имало запалянковци, проявили агресия, които са хвърляли стъклени бутилки, камъни и други предмети.

Публичните събирания в Лос Анджелис все още са забранени заради пандемията от коронавирус и това е причината 17-кратните шампиони Лейкърс все още да не са оповестили официално дата и място за празненства за титлата. Тя е първа за отбора от 2010 насам, когато покойният Кобе Брайънт изведе отбора до пети трофей в кариерата си.

17-ата титла на Лейкърс е в памет именно на Брайънт, който през януари почина заедно с дъщеря си Джана в катастрофа с хеликоптер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    5 1 Отговор
    Вандализъм- живота на черните...- играчите на Лейкърс наредени на колене от Леброн. Всичко си е на мястото. Само че 2000 празнуващи, си е смешно малка цифра.
    Но историята си има развитие. Клуба реши да премахне огромните надписи по игрището на BLM. Причината е, че бялата публика ги бойкотирала, и доходите спаднали драстично. А от къде ще дойдат милионите за заплатите на коленичилите играчи?