Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 17:30 2 469 2

Арестуваха бивши футболни собственици за пране на пари

  • футбол-
  • арест-
  • полиция-
  • палермо

Според разследването на икономическа полиция братята са излъгали властите, че са платили заплати и данъци в клуба и са фалшифицирали документи

Арестуваха бивши футболни собственици за пране на пари - 1
Снимка: БГНЕС

Полицията арестува бившите собственици на Палермо Салваторе и Валтер Тутоломондо, съобщиха италианските медии.

Двамата братя, които управляваха клуба от остров Сицилия за кратко през 2019 година, са обвинени в данъчни измами, пране на пари и възпрепятстване работата на регулаторните органи.

Според разследването на икономическа полиция братята са излъгали властите, че са платили заплати и данъци в клуба и са фалшифицирали документи, за да избегнат плащане на 1,4 милиона евро данъци. Те са извършили нерегламентирани плащания и инвестиции в други дейности с пари на клуба, докато тече процедурата по фалит на Палермо, който игра е в Серия "А" от 2004 до 2013 година, а през сезон 2018/19 се класира за плейофа за завръщане в елита. В крайна сметка тогава тимът бе изключен заради финансови нередности, след което фалира и тръгна от четвърта дивизия, а в момента е в третото ниво на италианския футбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитко

    1 0 Отговор
    А кога у нас ще подпукат Маджо и слабичкия всезнайко Венци Ст?
  • 2 Мдааа

    1 0 Отговор
    Скоро и Гела...