Last news in Fakti

19 Ноември, 2020 11:50 2 048 12

Вече сме в ролята на аутсайдери в квалификациите за шампионата в Катар

  • национален отбор-
  • футбол-
  • катар

Заедно с нас са още Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, Грузия, Израел, Беларус и Люксембург

Вече сме в ролята на аутсайдери в квалификациите за шампионата в Катар - 1

Българският национален отбор е поставен в четвърта урна за жребия за квалификациите за Мондиал 2022. Церемонията ще се проведе онлайн на 7 декември в Цюрих.

Попадането в четвърта урна от общо шест ни поставя в ролята на аутсайдери в квалификациите за шампионата в Катар през късната есен на 2022 г. Заедно с нас са още Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, Грузия, Израел, Беларус и Люксембург.

Всички европейски отбори ще бъдат разделени в общо 10 групи. Половината от тях ще бъдат с по шест тима, а другата половина – с пет.

Завършилите на първо място в групите се класират директно за световното първенство. Отборите на втора позиция ще участват в плейофи, като към тях ще се присъединят двата най-добри победители в групите от Лигата на нациите, които не са заели първо или второ място в квалификациите.

Белгия, Испания, Италия и Франция, които се класираха за полуфиналите на Лигата на нациите, ще попаднат в групи с по пет участници, тъй като в периода 6-10 октомври ще спорят за определяне на победителя в турнира.

Световните квалификации в Зона Европа ще се проведат между 24 март 2021 г. и 29 март 2022 г. Самото световно първенство в Катар ще бъде в периода 21 ноември – 16 декември 2022 г.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ОТБОРИ ПО УРНИ
Урна 1: Белгия, Франция, Англия, Португалия, Испания, Хърватия, Италия, Германия, Дания, Нидерландия;
Урна 2: Швейцария, Полша, Швеция, Уелс, Украйна, Австрия, Словакия, Сърбия, Турция, Румъния;
Урна 3: Русия, Ирландия, Северна Ирландия, Норвегия, Унгария, Исландия, Шотландия, Чехия, Финландия, Гърция;
Урна 4: Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, България, Албания, Грузия, Израел, Беларус, Люксембург;
Урна 5: Кипър, Армения, Фарьорски острови, Естония, Азербайджан, Казахстан, Косово, Литва, Латвия, Андора;
Урна 6: Молдова, Малта, Лихтенщайн, Гибралтар, Сан Марино


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖОРО

    9 0 Отговор
    С ТЕЗИ МАНЕКЕНИ ТОЛКОВА..СРАМ..
  • 2 Албания и Израел

    6 0 Отговор
    Ще ни спукат от бой. Обиждат тези две държави. Иска ми се сегашните момчета да гледат видеа от мачове на националния с играта на Трифон Иванов, Златко Янков, Краси Балъков, Дани Боримиров и др., за да видят какво е мъжество и себераздаване, даже въпреки контузии, да видят как се излиза на терена и се мре, ако трябва, за България. Сега няма смисъл и да ги гледам по тв, камо ли да ида на стадион в близкото бъдеще. И не е въпроса, че падаме, въпреки, че е унизително, въпроса е, че не полазват характер и мъжество. По добре младежкия национален отбор да почва да играе. Тъкмо ще се обиграяд и ооочукат преди престоящите квалификации

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Колега

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Албания и Израел":

    Тия сегашните фусти са много далече от Трифон Иванов, Янков и Балъков, на светлинни години. С тази политика на футболнкте ни клубове толкова. Иначе си прав и за Албания и Израел, шиптарите ще ни бият с разлика
  • 4 Трифон Иванов

    6 0 Отговор
    Небесно му царство, е един от най големите мъжкари и бойци не само в България, но един от големите и в света. Сегашните не могат връзките на бутонките да му вържат.

    Коментиран от #6

  • 5 един от многото

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Албания и Израел":

    Даниел Боримиров по добре да не го гледат много , много , той много се раздаваше , ама играта не му спореше нещо , беше си лимитиран играч.
  • 6 Логично

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Трифон Иванов":

    Тогава излизаха на терена, като за война! Сегашните излизат като за сватба !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 yHuKaT

    2 0 Отговор
    Има още на къде да затъваме. Пак добре, че не сме в 6-та урна. Макар, че и там не е изключено да ни бие някой.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.