Last news in Fakti

8 Декември, 2020 19:43 2 366 15

Грозно: Англичаните отказват акредитации на българските журналисти за мача на Кобрата и Джошуа

  • журналисти-
  • антъни джошуа-
  • бокс-
  • кубрат пулев

За това съобщи Влади Лазарова, която е пресаташе на най-добрия български боксьор в тежка категория

Грозно: Англичаните отказват акредитации на българските журналисти за мача на Кобрата и Джошуа - 1

Мачът за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може и да не бъде отразен от български журналисти в Лондон, тъй като организаторите на двубоя от "Мачрум Боксинг" отказват да им дадат акредитации и да ги освободят от задължителната 14-дневна карантина при влизане във Великобритания.

За това съобщи Влади Лазарова, която е пресаташе на най-добрия български боксьор в тежка категория.

"Към този час, промоутърската компания на Антъни Джошуа, ръководена от Еди Хърн – Matchroom Boxing Limited, категорично отказва да акредитира, който и да е български журналист. Изцяло в правомощията на Matchroom Boxing Limited е да издаде документ, в който да фигурират имената на представителите на българските медии, които са дали заявка за акредитация за освобождаването на нашите журналисти от задължителната 14-дневна карантина. Това писмо се нарича Quarantine Exemption и се издава на всеки, влизащ във Великобритания по бизнес, най-вече на журналисти. Оторизирани да издават подобни писма за организаторите на всички събития, за които биха пътували в Обединеното кралство чужденци, подчертавам – по работа. И отново подчертавам – този документ, който се издава изцяло в унисон с британското законодателство, служи до момента предимно на представители на медии", обясни тя.

"Освен десетки разговори с Външно министерство, с Министерството на младежта и спорта, с адвоката на Кубрат Пулев – Джон Уърт, който от средата на миналата седмица е в Лондон и се опитва да разреши този казус, със CEO-то на Matchroom, с тяхното пресаташе, с цялото ръководство на Българския професионален боксов съвет, както и с Британския боксов борд, наясно с меко казано безпрецедентната ситуация, е и Найден, който сведе случая до президента на AIPS Джани Мерло, както и на ръководителя на Британската асоциация на спортните журналисти Ашли Броудли. Обяснението на Matchroom от миналата седмица е нелепо. Твърдят, че в хотела са отделили само 12 стаи за журналисти, които са предоставени на английски медии. Моята информация е, че във въпросния хотел, в който е организиран т.нар. Bubble за Пулев и Джошуа, има цял празен етаж, отделно е предоставен един етаж за екипа на Джошуа, а към момента, за екипа на Пулев са отделени точно 10 стаи", допълва Лазарова.

"Обяснението, което получих от CEO-то на Matchroom Франк Смит от преди по-малко от час буквално вече ме извади от кожата, защото гласи, че сме закъснели. Аз твърдя, че поне от два месеца правим опити да получим информация, касаеща медиите ни за двубоя, а многократните запитвания за условията, които трябва да спазят българските журналисти, ако искат да бъдат акредитирани от страна на Epic Sportsи Top Rank, до този момент НИКОГА не са получавали отговор, камо ли такъв, който да съдържа краен срок на заявки от наша страна. Франк Смит бе уведомен от мен за имената на журналистите ни, медиите ни и евентуалните дати на пристигане, както и готовността ни всички, които пътуват, независимо, че ще заминат с негативен PCR-тест, да бъдат тествани отново в Лондон, за наша сметка. Дори това предложение не бе уважено, а достъпът ни до активностите преди мача – пресконференция и кантар, както и на самия мач – отказани", продължи разказа си представителката на Кобрата.

"Отговорът от генералния секретар на Британския боксов борд Робърт Смит, който е съорганизатор на събитието в четвъртък бе лаконичен: „Не можем да ви помогнем. От петък, усилия да разрешат казуса помагат от Министерството на спорта. От там изпратиха писмо, подписано лично от министър Кралев до британското министерство на спорта, до Британския боксов борд, както и до службата, която издава разрешителни за влизане в страната без карантина. Отговор към момента дойде единствено от генералния секретар на боксовия им борд Робърт Смит, който уведомява Министерството ни на спорта, че препраща случая до Matchroom", каза още Лазарова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един българин

    7 15 Отговор
    Това е изключено, просто Факти пак четат едно изказване през изкривеното огледало! Гаранция че ще има българки журналисти! Просто трябва да се налее малко масло в огъня срещу англо-саксонците! Руски традиции - няма отърване!

    Коментиран от #5, #11, #13

  • 2 Някой си

    6 2 Отговор
    Колко ли още различни разрешения се издават за освобождаване от карантина и на кого?
    Май за някои понятията ковид и карантина не съществуват, особено тези с парите......
    За това има заявена демонстрация във Франкфурт.....за сега участие са потвърдили 40 000 души......
    И ще става по-лошо.....да видим Меркел до кога ще ги гони с полиция, насилие и водни оръдия....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пацо

    15 0 Отговор
    Англичани? Индийци, пакистанци,африканци....къде са тези англичани?
  • 5 Българин - оптимист

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "един българин":

    Винаги и във всичко руснаците ни виновни. Има ли друго толкоз неблагодарно племе?
  • 6 Перо

    12 1 Отговор
    Голяма грешка на менджмента на Пулев беше да се приеме мача в Англия. Всичко ще бъде скалъпено,за това не искат да има чужди медии.

    Коментиран от #10

  • 7 Садик Аман Кан

    5 3 Отговор
    Що не го направихте на националния си стадион а ?
    Знаете ли защо ?
    Защото Българите ви имаме за обслужващ персонал.
    Кой и как ви представи така на обществеността, си отговорете сами.
    Да живее Пакистан драги сънародници.
  • 8 Осман

    3 2 Отговор
    Македонците са виновни 😅😅😅
  • 9 Баш Бащицата

    11 0 Отговор
    С удоволствие ще напиша, че това е защото са расисти и все още ни мразят заради Дойран. Ние пък ги обичаме заради бомбардировките над София и даже паметник им вдигнахме.
  • 10 Размисли и страсти

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Перо":

    Каква грешка бе пич? Нашия е 110% губещият в този мач ако ще и на луната да проведе срещата...ОГРОМНААА разлика в класите!!! Единствено нашия има шанс ако Джошуа е лаком за много пари и направи комбина с букмейкърите и ФИКТИВНО да загуби от нашия ноооо това е 0.000001% вероятно защото нашият просто не му е на нивото...
  • 11 Кочо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "един българин":

    Няма нужда от масло. Ние и без това не ги обичаме поради исторически причини и свръхвисокомерие.
  • 12 ЛЛЛ

    8 1 Отговор
    Тези винаги са ни мразили. Дано Пулев спечели!
  • 13 234

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "един българин":

    Русия и Путин са виновни както обикновено
  • 14 ЪРП

    3 3 Отговор
    ЗНAЧИ E AБCOЛЮТНO CИГУРНО ,ЧE CE ГOТВИ ТOТAЛНA ИЗМAМA И CЪДИЙCКO-OРГAНИЗAТOРCКA МAНИПУЛAЦИЯ ЗA ДA ПРEЦAКAТ КУБРAТ ПУЛEВ!!!!!!!!!!

    БOКЛУЦИТE CE НACИИИИРAТ OТ CТРAХ ,ЧE ПУЛEВ МOЖE ДA МУ ВЗEМE ТИТЛИТE И В МOМEНТA CE ГOТВИ ТOТAЛНA, ГРОЗНА И БРУТАЛНА ИЗМAМA CРEЩУ ПУЛEВ!!!!!!!!!!!!!!

    СВИДЕТЕЛИТЕ СА ЕЛИМИНИРАНИ И ОКОЛО РИНГА И ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРИТЕ!!!!!!!!

    ТОВА Е ЧУТОВЕН МЕЖДУНАРОДНО-СПОРТЕН СКАНДАЛ ЗА ИЗМАМА!!!!!!!!!!!
  • 15 асдас

    4 0 Отговор
    Ами Пулев и екипа му , защо въобще се съгласяват да се води мача при такива условия. Има лесно да откажат и готово. Стига обаче да им утърва , тука става въпрос за бая кинти !